Handle i Meldal

I Meldal kan du handle det meste av det du trenger.

Det største handelsstedet er Løkken Verk, der du finner både frisører, fotpleie, garnbutikk, VVS, søm og gaveartikler, en velassortert sportsbutikk med godt utvalg i fritidsklær og fiskeutstyr, fotograf. Du kan handle hvitevarer og elektronikk, blomster, leker, Mixkiosk, stein- og smykkeartikler og dagligvarer.

Coop Orkla Møre startet høsten 2011 med byggingen av et nytt kjøpesenter i Løkken sentrum. Her blir Coop Prix Løkken den dominerende aktøren med helt ny dagligvarebutikk, men også andre forretninger kommer inn i bygget.

SANS Bergmannskroa er flere ganger kåret til et av Norges beste spisesteder langs veien. Frokost, lunsj, middag, selskaper, pubkvelder og catering er det “Kroa” kan by på i tillegg til overnatting.

Meldal har tre bilforretninger, hvorav to er lokalisert på Løkken; O.M. Grefstad og Svinsås Auto. Meldal Sparebank har også filial i Løkken sentrum. Andre tilbud du finner på Løkken Verk:  Regnskap, inkasso, treningssenter, entreprenører, maler- og snekkertjenester. I Næringslivets Hus holder blant annet Salvesen & Thams til – selskapet er Orkla ASA’s forlengede arm i Meldal og Orkladalsdistriktet.

Å (poststedet heter Jerpstad) er et tradisjonelt landbrukssamfunn. Her finner du den mest assorterte dagligvarebutikken i Meldal, Coop Å, eller Å-bua, som den kalles i dagligtale.

“På Å-bua har de alt mulig”, er karakteristikken som vanligvis brukes om denne butikken. Her finner du: Mat og andre dagligvarer, garn og ulike håndarbeidsprodukter, Husfliden med enerett på stoff og utstyr til Meldalsbunaden, byggematerialer og ikke minst hytteutstyr. Å-bua selger også vedovner og diverse produkter til landbruket.

På Å ligger også hus- og hytteprodusenten Å Handlaft. Å Gartneri selger blomster og gaver og tilbyr pynt til bryllup, konfirmasjon, gravferd og  andre store anledninger. 

Kaféen Å-stuggu er blitt kalt “verdens beste kaffebar” i Dagbladet; den ligger like ved Coop Å og byr ikke bare på kaffe, men også noe å spise til.

På Storås finner du dagligvarebutikken Coop Marked Storås.
Bygdas tredje bilforretning, Syrstadeng Bil, befinner seg også her, samlokalisert med Storås Trafikksenter som har både mat og drikke i tillegg til produkter for bil og maskin.

Bygger’n Meldal på Storås har et stort utsalg av byggevareartikler.  På Storås finner du også  regnskapskontor og frisør.

I Meldal sentrum (også kalt Grenda) finner du to dagligvarebutikker; Spar Meldal og Coop Marked Meldal. Sistnevnte server landbruket i stor grad – her ligger mange til dels store gårdsbruk. Coop Marked Meldal selger også gaveartikler, maling og diverse elektrisk utstyr i tillegg til mat og dagligvarer. 

I Meldal sentrum finner du også Meldal Blikkenslagerverksted med rør- og takarbeid, Meldal treningssenter samt to frisersalonger og el-installatør.

I Meldal sentrum finner du også Rådhuset og Landbrukskontoret Midt - kommunale kontorer med offentlige tjenester for innbyggerne.

Medlem Navn Bransje Telefon Sted
Å Gartneri Gartnere og gartnerier, Bedrifter i Meldal 72 49 42 12 Jerpstad
Bygger'n Meldal Byggvare, Bedrifter i Meldal Storås
Coop Prix Meldal SA Dagligvare, Bedrifter i Meldal 72 49 73 50 Meldal
O M Grefstad AS Bilforhandlere, Bedrifter i Meldal 72 49 72 00 Løkken Verk
Spar Meldal Varehandel, Bedrifter i Meldal Meldal
Sport`n på Løkken Sport og fritidsutstyr, Bedrifter i Meldal 72 49 64 70 Løkken Verk
Storås Trafikksenter AS Bensinstasjoner, Bedrifter i Meldal Storås
Svinsås Auto AS Bilforhandlere, Bedrifter i Meldal 72 49 71 00 Løkken Verk
Syrstadeng Bil AS Bilforhandlere, Bedrifter i Meldal 72 49 50 00 Storås
Visit Løkken Verk AS Restauranter, Bedrifter i Meldal 72 49 76 79 Løkken Verk

Medlemmer