Jakt

Jakt Odd Lykkja

Meldal kan by på en spennende og variert natur. Fra det rike kulturlandskapet langs bredden av Orkla, og opp til topper på over 1000 meter over havet i utkanten av Trollheimen lever det et mangfold av jaktbare viltarter. Det meste av arealet er godt organisert, og kan jaktes ved å kjøpe kort av Meldal grunneierlag. Jaktkort selges i en rekke lokale butikker.

Meldal ligger i Sør-Trøndelag på grensa til Møre og Romsdal. På mange måter der hvor øst møter vest. Skogen er variert med gran i dalsidene og mer åpen furuskog med god tilgang på bålved når en nærmer seg fjellet. Kommunen ligger i utkanten av Trollheimen, og Resdalen er et attraktivt tur- og hytteområde med utsikt mot kjente fjell som Trollhetta, Snota og Blåhø. Se ellers Opplev Trollheimen sine nettsider for informasjon om opplevelser, reiseliv og forvaltning av fjellområdet Trollheimen.

Kommunens høyeste fjell er Resfjellet med 1161 meter over havet. Her trives fjellrypa, eller "skarven" som vi sier, i store flokker på senhøsten. Ellers er det normalt gode bestander av lirype både i Iglfjellet, Grefstadfjellet, Jøngfjellet og lavereliggende deler av Resfjellet. Storfugl og orrfugl kan du treffe på i de skogkledte dalsidene, og særlig i de mer skogrike områdene nord i kommunen. Både Espåsfjellområdet og Statskog sine eiendommer har typiske skogsfugl-habitat. Statskog tilbyr et felles småviltkort for alle sine eiendommer i Sør-Trøndelag, som enkelt kan kjøpes på nettstedet iNatur.no.

Som sagt ligger Meldal på grensa mellom Trøndelag og Vestlandet. Det har gitt seg utslag i at kommunen har hatt betydelige bestander av både elg og hjort over lang tid. De seneste årene har det blitt felt om lag like mange hjort som elg, og fellingsstatistikken for 2010 viste at 176 hjort og 183 elg endte i fryseren. Hjorteviltet er med andre ord en betydelig utmarksressurs i Meldal. Særlig om man tar hensyn til verdien av opplevelser og det sosiale rundt jakta som betyr så mye for mange av kommunens innbygger og tilreisende jegere. Meldal benytter det nasjonale Hjorteviltregisteret hvor alle kan gå inn og se på statistikk som samles inn i forbindelse med jakt på de tre hjorteviltartene i kommunen; elg, hjort og rådyr.

Gode muligheter for jakt, fiske og friluftsliv er noe av det flotteste Meldal har å tilby sine innbyggere, hytteeiere og tilreisende. Utmerkede grunner til å komme seg opp av godstolen! En time med bil sørover fra Trondheim ligger det et paradis og venter.

Velkommen ut!

www.jaktimeldal.no peker også inn til denne siden.Brev fra Nordgjerdet: Nelson

21.07.2021
Kategori: Brev fra Nordgjerdet, Jakt, Dyreliv

Nelson er elleve og et halvt år. Rundt åtti altså, i såkalte katteår. Ikke så verst, det.

Les mer…Stolpene klar til jakta!

11.07.2021
Kategori: Sport, Natur, Naturopplevelser, Trim, Jakt

Nå kan du også i Meldal bruke tur og turglede til å jakte stolper, Årets jakt er snart i gang.

Les mer…

Villmarkskveld på Å

23.01.2018
Kategori: Jakt, Fiske, Friluftsliv

Jens Kvernmo er det store trekkplasteret når Å samfunnshus sammen med Meldal Jakt og Fiskarlag arrangerer Villmarkskveld den 26.januar.

Les mer…Storoksen falt

11.10.2015
Kategori: Jakt

10. oktober er en spesiell dato i elgjakta. Da kan nemlig storoksen skytes.

Les mer…

Eva Solli tildelt "Skade-prisen"

11.05.2015
Kategori: Jakt

Eva Solli og pointeren «Rocket Man» er begge på topp i Norge.

Les mer…


Annonser


Medlemmer