20 år med hår 

 

Etter at Rita Smedplass var ferdig med ordinær skolegang, ble det 1 år ved Yrkesskolen på Løkken, hos Hulda Figenschau, på linja for kjole- og draktsøm. Den erfaringa har hun hatt god bruk for, og i yngre dager sydde hun seg mye klær.  

29.06.2008 -
Kategori: Arkiv

Som 17-åring reiste Rita til Trondheim og jobbet et halvt år som ryddepike hos Curly Frisersalong, som den gang var en av de største og beste i byen. Deretter gikk hun et halvt år på handelskolen, der hun tok de fagene hun trengte for å få mesterbrev. Deretter ble det frisørlinja på Brundalen, og lærlingeplass hos Curly.

Rita har jobba som frisør i 20 år på Løkken. Hun åpna salong i sokkelen på Orkla Hotell, og Ritas Frisersalong hadde tilhold der i 8 år. Da Orkla fikk bruk for sokkelen, var Rita på utkikk etter nye lokaler. Å samvirkelag hadde kjøpt ”Levin-kiosken” og den sto ledig. Rita var heldig og fikk kjøpt bygningen. Den var i dårlig forfatning, og ble pusset opp for like mye som huset hadde kostet.

Det har blitt mye klipping og farging av hår gjennom årene. Hun synes det er artig at gutter helt ned til 7 år bruker Renati voks for å få fasong på håret. Damer bruker også voks, men andre typer enn gutta. Hos dem går det mer i skum og hårspray. Det blir fremdeles en del permanenter i løpet av året, og mens det tidligere toppet seg mot jul og til våren, går det nå jevnt året rundt. Både voksne og yngre tar permanent, men blant de unge er det helst de med langt hår som tar permanent. Populært er det også å få skjøta inn hår med kontrastfarge.

Rita er gift med Ove Smedplass og har 3 barn. De to eldste blir i år henholdsvis 22 og 25 år, og har flytta hjemmefra, men yngstejenta på 7 år blir nok boende hjemme i mange år enda. I år vil Rita for første gang bevilge seg 3 uker sommerferie, og vi ønsker god sommer! 

 

Annonser


Medlemmer