200 på kalvmønstring i Meldal

 

Langt over 200 personer hadde funnet veien til Meldal prestegård for å være med årets kalvemønstring, enten som deltaker, eller som entusiastiske tilskuere. Vind og en og annen regnbyge så ikke ut til å sette noen demper på arrangementet. 18 kalver var med i mønstringa.

Tekst og foto: Ragnhild Borchsenius


13.10.2008 - Marit Mjøen

De 18 kalvene som var påmeldt til mønstringen, var trent av mange barn og unge i ukesvis for å kunne vise fram hva kalven hadde lært. Flere hadde ”lånt” kalv, og fått være med på fjøsstell på gården der kalven vanligvis holder til. I en kommune som Meldal der landbruket er viktig del av næringslivet er det artig å se hvor stort engasjement kalvemønstringa har skapt; dette lover bra for rekrutteringa til landbruket!

Storåsgutter. Foto: Ragnhild Borchsenius

Ivrige Storåsgutter har tilbrakt mange timer i fjøset for å bli godt kjent med disse kalvene, og gjøre kalvene trygge i forhold til å være med på dette arrangementet. Disse kalvene var også veldig rene, og stilte nok med kalvemønstringas mest nyklipte pels. På dette bildet ser vi Olav Lilleås med kalven  Stripa, Lars Olav Storås med kalven Stjerna, Sivert Storås med kalven Siv og kameraten Erik Sponås Kvam som var med som ivrig tilskuer.

Dommerne, Brynjar Einum, Thor Aas og Geno-representant Johan Arnt Gjeten. Foto: Ragnhild Borchsenius

Dommerpanelet var det ingenting å utsette på; både lensmann Brynjar Einum og prest Thor Aas gjorde en utmerket jobb. En utmerket jobb hadde også Jon Syrstad gjort. Kalven hans ble født 18. mai, og var mønstringens største kalv. Vi som publikum er kjempeimponert over hvor dyktig Jon var med kalven, de to har måtte brukt mye tid sammen, og renere kalv skal vi lete lenge etter! Johan Arnt Gjeten var GENOs representant på dette arrangementet,  han geleidet oss fint gjennom mønstringa.

Camilla Borchsenius og Hanne. Foto: Ragnhild Borchsenius

Camilla Borchsenius har fått lov til å være med på flere fjøsstell i prestegårdsfjøset. Dette har vært kjempemoro synes hun. Hun er kjempestolt over at kalven har fått navnet Camilla også. Vi ser ikke bort fra at hun gjerne stiller som fjøsavløser når hun blir stor nok. Venninnen Hanne var også kjempeflink til å hjelpe Camilla å børste kalven før mønstringa.

Yngste deltaker. Foto: Ragnhild Borchsenius

Mønstringas yngste deltaker var Andreas Kvåle Løset på 5 år. Han har fått være med på fjøsstell hos Tone Fossmo. Han har vært med i fjøset mæsta kvar dag. Han viste fram kalven Hilde.

Budeien i resgrenda: Charlotte Borchsenius og Kjersti Rian. Foto: Ragnhild Borchsenius.

Budeiene fra Resgrenda har også vært med på mange fjøsstell i forkant av denne tevlingen. Charlotte Borchsenius er så heldig å være venninne med Kjersti Rian, og de har trent Kjersti sin kalv sammen.

Andreas Kvåle. Foto: Ragnhild Borchsenius

Etter tevlingen benyttet flere seg av sjansen til å kjøre ATV eller ri på ponny. På bilde ser vi Emil Reinertsen på 4 år i full konsentrasjon. Med dette bildet vil han også sende en hilsen til farmor i Frankrike – kanskje hun også vil se på hjemmesida til Meldal.no nå!

Annonser


Medlemmer