41,13 kr pr meldaling til TV-aksjonen 2008

 

Det ble en solglad innsamlingsaksjon i Meldal i går. Bøssebærerne i Meldal var glad for væromslag da TV-aksjonen Blå Kors startet kl 16.00 søndag ettermiddag. Det ble klarvær med strålende sol. Ikke nok med det, både innsamlingsledelse og ikke minst giverne var i godlune i den fine høstkvelden. Da opptellinga var ferdig viste innsamlinga at hver meldaling ga 41,13 kroner. Det er flott!

Foto: Olav S. Kvaale


20.10.2008 - Marit Mjøen

Maren Lisbeth Lunaas støtter TV-aksjonen 2008Totalt er det kommet inn over 190 millioner til Blå Kors. Pengene fra TV-aksjonen Blå Kors skal drifte, støtte og sette i gang mange prosjekter i Norge rettet mot barn og unge som rammes av voksnes rusmisbruk. Halvparten av midlene som samles inn under TV-aksjonen, går til barn utenfor Norges grenser som lider under andres eller eget rusmisbruk.

Det var fullt i lokalene til Meldal Sparebank da bøssebærerne kvitterte ut sine bøsser og drog av gårde til alle husstander i kommunen. Et stort apparat med mange aktører i planlagte roder i de forskjellige bygdelag.

Neste år blir det kanskje din tur til å samle inn også. Det er bare å glede seg for du møter mange glade givere.

Ett eksempel fra i kveld på en glad og ivrig giver er Kari Grøset. Ho så innsamlerne ”nedi svingen” og kom plutselig på at det ikke fantes kontanter i huset. Ho løp så ned til minibanken på Løkken og var tilbake lettere andpusten da innsamlerne var på døra.
Et annet eksempel er Maren Lisbet Lunaas som ble vekket midt i middagsluren, men var like blid for det!

Pengene var klare for å hjelpe andre, denne gangen skal pengene brukes til å hjelpe barn og ungdom som lider pga rusmisbruk. 
      
Mange bøssebærere erfarte at mange fortsatt var bortreist så pass tidlig på en søndag ettermiddag. Kanskje 30 til 40%. Bøssebærerne håper disse bruker informasjonen fra lappen som ble hengt på døra og som forteller at du kan ringe telefonnummer 820 44110 (kr 200) og dermed yter ditt bidrag allikevel.    

Kommunekomiteen denne gangen har bestått av leder ordfører Ivar Syrstad, aksjonsleder Olav Reinert Bergsrønning samt komitemedlemmene Ingrid Skarstein, Anne Harriet Hoel, Bård Øyvind Ree, Kjetil Solli og Randi Kvam.

Olav R. Bergsrønning og Ivar Syrstad

Innsamlingsaksjon Meldal

Opptelling i Meldal Sparebank

Annonser


Medlemmer