Alt klart for speiderleir på Frilsjøen

 

Nå til helga blir det liv og røre i og rundt badeplassen Frilsjøen i Meldal. Da samles ca. 180 KFUK/KFUM-speidere og nesten 40 ledere til leir og kretskonkurranse. Deltakerne kommer fra hele Trøndelag og Rindal.  Lørdag kl. 15.00 blir det "Ta sjansen" for båter der deltakerne er både fra leirdeltakerne og fra bygda.

12.06.2008 - Marit Mjøen

Meldals-speiderne planlegger speiderleir på Frilsjøen.Publikum kan komme til atenaen for Ta sjansen allerede fra kl.14.0. Da arrangeres åpen leir slik at folk kan se hvordan vi har det på en mini-speiderleir.

Kart over Frilsjø-området

I ei pressemelding sier leir-ledelsen:

- Vi har fått låne badeplass av Meldal kommune denne helga så evt. badegjester får trange kår, men værmeldinga tilsier heller ikke noe stort innrykk av badegjester. Meldal IL, skiavd. har ansvar for salg av grillmat og drikke. 

Da samles ca. 180 KFUK/KFUM-speidere og nesten 40 ledere til leir og kretskonkurranse.
Deltagerne kommer fra hele Trøndelag (Nord og Sør) og fra Rindal i Møre og Romsdal.
Leiren skal etableres rett i vannkanten av Frilsjøen på den kommunale bade- og aktivitetsplassen. Der blir det da satt opp 40 – 50 telt.

Det er Trøndelag Krets av KFUK/KFUM-speiderne som er arrangør, med en god del hjelp av de lokale gruppene i Meldal, Storås og Rindal.

Ta sjansen på FrilsjøenHovedaktiviteten vil foregå på lørdag med start på formiddag, og dette vil bestå av mange oppgaver av forskjellig slag som skal løses – typiske speideraktiviteter. Det er dette som er den såkalte kretskonkurransen. Og ut på ettermiddagen ca. kl. 15.00 vil det kanskje være dagens høydepunkt når alle speiderpatruljene (og også noen lokale deltagere) skal kjempe i Frilsjøens ”Ta sjansen” (Etter modell fra Holmenkollen).

Når alt dette er gjennomført, og masse krefter (både fysisk, mentalt og psykisk) er brukt opp, telles alle poenger, og da blir det klart hvilken speidergruppe som er Trøndelags beste KFUK/KFUM speidergruppe !
Premieutdelingen vil skje på søndag formiddag.

Ellers vil det bli vanlige speideraktiviteter som flaggheis, matlaging på bål, leirbål og gudstjeneste.

På denne leiren – som alltid når KFUK/KFUM-speiderne samles – står formålsparagrafen i sentrum ;

Norges KFUK-KFUM-speideres mål er å fremme og drive et speiderarbeid for å hjelpe barn og unge til å utvikle en kristen tro og oppdra dem til ansvarsbevissthet, selvstendighet, samfunnsmessig engasjement, mellomfolkelig forståelse og respekt for naturens verdi.

Også valgspråket ”VÆR BEREDT” er alltid sentralt.

Leiren avsluttes på søndag formiddag.

For mer opplysninger:
Speiderkretsen i Trøndelag; trondelag@kfuk-kfum-speiderne.no;
http://www.kmspeider-trondelag.org/
Heidi Helgå – heidibor@stud.ntnu.no - 41635797
Marte Nervik – mtnervik@online.no - 91105172

Lokalt:
Arnstein Reitan – Meldal - sande-reitan@meldal.frisurf.no  - 95175007
Bjarne Nordlund – Rindal – bjn@rindal.kommune.no - 91821065


Leirområde på Frilsjøen.

Annonser


Medlemmer