Anders Morken grillet politikerne

 

Engasjerte og ivrige førstekandidater svarte på spørsmål både fra Morken og publikum

06.09.2007 -


Flere enn kanskje forventet, tok turen til Meldal samfunnshus tirsdag kveld for å høre hvordan politikerne ser inn i framtida. De som ble sittende i kommunestyresalen, hadde problemer med å få med seg det som ble sagt, så foran neste debatt er det nok lurt å velge en annen løsning.
Det var nok skolepolitikken som fikk det meste av tida, og det er synd at sittende kommunestyre ikke klarte å bli ferdig med gjennomgangen av hva skolen koster i Meldal, og hvordan en best skal ta vare på ungene og sørge for god kvalitet i skolen i framtida. Senterpartiet har bestemt seg for at de helst vil fortsette som før, mens de andre partiene er mer åpen for å se på forandringer ettersom det såkalte ”kunnskapsløftet” åpner for en del forandringer og nye muligheter. Men det er mye å ta stilling til, en får håpe at til slutt blir det ungene som er i fokus!
Politikerne var ivrige og engasjerte, men selv om det var litt nerver, fikk de nok fram hva de står for og hva vi kan forvente oss. Naturlig nok er det de mest garvete politikerne som klarer seg best, men ingen av dem valgte ”politikerløsninger” når de skulle svare, men valgte å være ærlig og likefrem. Det står de seg nok på på valgdagen.
Så gjenstår det bare å se om Meldalingene velger sin første kvinnelige ordfører og viser som sist at de er fornøyd med Arbeiderpartiets politikk, eller om de foretrekker å satse på de borgelige og se hva som kommer ut av et samarbeid på den siden. Med unntak av Kristelig Folkeparti, som ikke ville ta noen bestemmelse før valget, var de andre borgelige partiene klar på at de ikke ville samarbeide med Arbeiderpartiet. Meldalslista var tydelig merket av den dårlige meningsmålingen som stod i avisa på tirsdag og ble litt defensive.
Anders Morken var godt forberedt foran jobben som debattleder og utspørrer, og har absolutt sin del av æren for at det ble en skikkelig positiv opplevelse.
For de som ennå tviler litt, regner jeg med at de fleste partiene blir å treffe på stand på lørdag.
Det aller viktigste er at alle benytter seg av retten til å stemme på mandag 10.september. Og når du først skal til valglokalet, ta med deg noen naboer som kanskje har litt vanskelig for å komme seg dit.

Atle Ingar Kjelstad, Ketil Gunnes, Marit Foss Sundseth, Arve Slørdahl, Harald Hofstad, Ivar Syrstad og Ingrid Skarstein satt i panelet.

Tekst: Aud Inger KalsethAnnonser


Medlemmer