Åpen gård

 

Lørdag 2. oktober ble det arrangert Åpen gård på Solem, gården til Terje Lilleås med familie.
Åpen gård er et arrangement som TINE, her ved Meldal Produsentlag, står for i samarbeid med Geno. Geno SA eies av 12 000 norske storfebønder i samvirke. Geno sine hovedoppgaver er avl og utvikling av NRF-kua (Norsk rødt Fe).


27.10.2010 - Magne Vullum

Forsamlingen fikk være med på en rekke aktiviteter.
Jentene foretrakk ridning på Kjersti Mogset sin ponni, mens guttene kjørte traktorer som Bondeungdomslaget stilte med. Luftgeværskyting var det også anledning til under ledelse av Even Stene, og 4H arrangerte sporlek for store og små.

Hovedattraksjonen var også iår kalvemønstringen, som iår ble arrangert for tredje gang.
Under mønstringen går mange unger, en om gangen rundt på et område og leier hver sin kalv, som de har trent til dette. Noen hadde egne kalver, andre som ikke var fra en gård hadde fått lånt hver sin. Denne gangen deltok hele 14 dyktige mønstrere, og alle kalvene fikk en fin rød sløyfe. Ungene som leide fikk diplom og fine krus gitt av Geno som premie.

Ellers  fikk publikum forsyne seg av smaksprøver fra TINE, foruten å kjøpe varme pølser, kaffe og saft, vaffel og rømme mm., som Meldal Bygdekvinnelag sto for.

Selv om en kald vind romsterte rundt husnovene, var himmelen blå, og det så ut for at de ca. 200 frammøtte hadde det riktig trivelig.

Tekst og foto: Erik T Loe

Åpen gård
Spente deltakere venter på tur

Åpen gård
Mye folk møtte opp

Åpen gård
Sakkyndig publikum

Åpen gård
4 Vil ikke!

Åpen gård
Rød sløyfe til fin kalv!

Åpen gård
Diplom og krus til flinke kalvemønstrere!

Åpen gård
Go'kalven min!

Åpen gård
Ponniridning var populært hos jentene

Åpen gård
Gutta kjørte traktor

Åpen gård
TINE-ambassadør Liv Anne bød på smaksprøver

Åpen gård
Maten smakte!

Annonser


Medlemmer