Åpning ved Orkla Industrimuseum

 

 

Lørdag 25 juni åpner Orkla Industrimuseum det nye museumsbygget på Løkken Verk, samtidig som det er sesongåpning på Thamshavnbanen, museet og i Gammelgruva


15.06.2022 - Rita Smedplass
Kategori: Næringsnytt, Kulturhistorie, Pressemelding, Industrihistorie

Åpningsarrangement i den nye vognhallen

Nybygget 1

Det nye museumsbygget på Løkken Verk rommer kontorer, verksted, magasin og arkiv og en stor vognhall. Museet har allerede flyttet inn i nytt bygg og nå er det på tide å foreta den høytidelige åpningen. – Det passer bra å legge åpningen av de nye lokalene til sesongåpningen for publikumsaktiviteten, sier museumsdirektør Torbjørn Lefstad. Det har vært byggeaktivitet i 20 måneder og det skal bli fint og endelig kunne foreta åpning.

Den nye vognhallen som skal bli garasje for mye av Thamshavnbanens materiell, men først bruker vi hallen til åpningsarrangementet. Arrangementet er åpent for alle og gratis. I tillegg blir det mulighet for publikum å komme inn i det nye museumsbygget å se våre nye flotte lokaler, sier Lefstad.

– Det blir underholdning med både Løkken Musikkorps, Bergmannsteateret samt Are Hembre og Trond Hustad, foruten taler og hilsninger i forbindelse med snorklippingen. Selve åpningen foretas av Bente Estil, leder av hovedutvalg for kultur i Trøndelag fylkeskommune.

Sesongåpning

1juni 13

Samme dag som åpningsarrangementet er det og sesongåpning på Orkla Industrimuseum. Det vil si rutetog på Thamshavnbanen, omvisninger i Gammelgruva og åpne utstillinger på museet.

Museet er i gang med å bygge nye faste utstillinger i sommer, slik at det som er av utstillinger i år er en ny utstilling i nybygget med utsikt over verkstedhallene, temporærutstilling om Løkken Verk. – Vi hadde håp om å kunne åpne nye utstillinger samtidig med åpningen av det nye museumsbygget, sier Lefstad. – Men for å få gode og fengende utstillinger trenger vi mer tid, og vi har valgt å utsette åpninga av de nye faste utstillingene til neste år.

Gammelgruva og Thamshavnbanen

NETT 60 C9A8520

I Gammelgruva blir det gruvesafari med guide og lyktesafari som tidligere. – Det er spennende omvisninger for hele familien, fra tirsdag til søndag hele hovedsesongen.

På Thamshavnbanen blir det rutetog mellom Løkken Verk og Svorkmo i år. Vi er lei oss for at vi ikke har klart å gjøre strekningen Bårdshaug – Svorkmo kjørbar i år. Det blir rutetog torsdag, lørdag og søndag fram til midten av august.

1juni 16

Det blir også tilbud på Thamshavnbanen og i Gammelgruva på søndager fra 15. august til 30. september.

21 april 136

For åpningstider, kjøp av billetter til alle attraksjoner og tidspunkt kan du klikke på annonsen som ruller under første artikkel. Eller her, spesifikt for arrangementet 25. juni.

Alle foto: Orkla Industrimuseum

 

Red:RS

Annonser


Medlemmer