Are blir spådd en stor sangkarriere

 

Det unge talentet fra Bjørnli i Meldal, Are Hembre (16), spås en stor framtid som sanger. Lokalt er han alt en kjendis og har gjort seg bemerket i flere oppsetninger, som for eksempel julespillet i Gammelgruva - "Bergtatt". Nå er han i bevegelse ut i verden, og første stopp er Steinvikholmen, der han spiller vekter i operaen "Olav Engelbrektsson". - Der er vi borti en juvel, sier operaregissør Ronald Rørvik til Adresseavisen.no.

Are Hembre er sanger i et bryllup på Orkanger i juni. Foto: Marit Mjøen


09.08.2008 - Marit Mjøen

Are Hembre i Bergtatt. Foto: Marit MjøenAre kvitterer for omtalen med å gi mamma, Lise Albrigtsen, æren for at han for alvor begynte å synge:

- Å synge er det morsomste jeg vet. Jeg har fått være med på mye selv om jeg ikke er så gammel, sier Are til adresseavisen.no.

Are har aldri vært kulturskole-elev, men nå har han startet musikkutdanning. Han har flytta fra Bjørnli til Muruvik og starter i høst som elev ved musikklinja ved Ole Vig videregående i Stjørdal.

- Meldal er et lite sted, men jeg har fått et skikkelig kulturstøkk av å bo der. Jeg har lært mye av blant annet Anne Mari Svinsaas og Ronny Kjøsen, sier 16-åringen.  

Allerede som tiåring begynte han å ta på seg oppdrag som sanger, både i bryllup og begravelser. Og rollen på Steinvikholmen er langt fra den største han har hatt. Tidligere har han hatt roller i Løkken Busen, Bergtatt, Skottet i Buvika og flere revyer. Men det er noe helt annet enn opera. I sommer får han blant annet jobbe sammen med en av Norges fremste sangere i Trond Halstein Moe, som spiller erkebiskopen.

Operaregissøren er overbevist om at karrieren er lysende for den unge sangeren: - Om fem år kan han synge Nils Lykke, hvis han står på og jobber steinhard, sier Rørvik.

Tiden får vise hvor langt Are når i sin musikalske karriere ...

Annonser


Medlemmer