Artig, artig, artig 

 

Artig, artig, artig lød svaret på spørsmålet om hva hun syntes om å være avbildet på de gule leverposteiboksene til Stabburet.  

27.06.2008 -
Kategori: Arkiv

Mari Røttereng er 9 ½ år, går i 4. klasse og vi traff henne på Orklabanen i fotballdrakt. Sammen med bestevenninna Camilla Tindvik spilte hun kamp mot Orkdal. Vi får høre historien om bildene på leverposteiboksen av mamma Hilde, mens fotballkampen spilles.

Det hele starta da Mari ble med på en konkurranse som gikk på internett, og hun ble en av de 50 beste. Hun ble bedt om å sende inn et bilde med begrunnelse om hvorfor hun ville være et av de 8 ansiktene på leverposteiboksene. Mari ble en av de heldige og det ble tur til Oslo for fotografering. Mari, mor Hilde og far Ivar dro til Oslo med fly i februar 2007, og bodde i leiligheta til gammelonkel Arne L. Han tok med seg familien til Stortinget, og ifølge Mari var det bare artig å få sett den kjente bygningen innvendig.

De 8 ungene som skulle pryde boksene, møttes hos et reklamebyrå for å ta bilder. Til stede var en kar som fortalte vitser og mange artige historier for å få ungene til å le og holde humøret oppe under den 3-4 timer lange seansen. I følge Hilde hadde hun ledd så mye at hun hadde vondt i magemusklene lenge etterpå. Fellesbilder av ungene ble tatt for bruk i VG, Dagbladet, Se og Hør og Donald Duck. Enkeltbildene ble brukt i lokalavisene og på leverposteiboksene. I slutten av mai kom leverposteiboksene ut i butikkene og nå ble Mari lokal kjendis. Hun var først på Domus Orkanger og signerte leverposteibokser. I forbindelse med lanseringa var det også en konkurranse, og her var gevinsten ei T-skjorte signert av Mari. I noe samme tid var det Melodi Grand Prix for barn og Celine fra Orkanger vant. Mari syntes det var artig at Celine kom og ville ha autografen hennes! Hun glemte å spørre etter Celines, men den fikk hun ved en senere anledning. På Prix Løkken var det samme opplegg, men nå var det mye kjentfolk som kom og ville kjøpe leverpostei med bildet av løkkenjenta. Representanten fra Stabburet måtte en ta en runde på alle butikkene i nærmiljøet for å plukke i bokser med bilde av Mari. Grunnen var at det fra fabrikken var blitt pakket bokser med bilder av alle de 8 ungene i samme kasse. Av samme årsak fikk også alle familiene til de 8 sendt en kasse med blanda ansikter. For å rette på det fikk de tilsendt ny kasse med bilde bare av sitt familiemedlem. Derfor fikk alle 8 familiene nok leverpostei til forbruk i 2 år. Heldigvis er Mari glad i leverpostei, sier Hilde.

I tillegg har Mari vært modell for klær fra manufakturavdelinga på Prix Løkken, og avbildet i annonser i avisa Breidablikk.

Fotballkampen var over og den endte uavgjort 3-3, men de skulle egentlig vunnet forstår vi på jentene, det hadde de lovt på forhånd. Vi spør om hun trives på fotballbanen; artig, ler den blide jenta. 

Annonser


Medlemmer