Auksjon på samfunnshuset 

Inger Sinnes viser fram stolene 

Det er populært med auksjon, og på Storås var det omkring 200 personer samlet denne gang. Det var hovedsakelig varer fra et dødsbo i Surnadal, resten fra et bo i Meldal. Budene kom jevnt og trutt, og auksjonarius Jomar Berg slo med klubba når budene ble akseptert. Vi registrerte endel meldalinger, men det er tydelig at slike tilstelninger trekker mye folk utenfra. Antikviteter, kjøkkenutstyr, møbler, maleri, bøker, ryer og hvitevarer med mye mer gikk under hammeren.  

06.12.2007 -
Kategori: Arkiv

Tidligere var det alltid mange oppkjøpere som satt på rekke og rad, det var det ikke denne gang. Nå var det håp for at alle i salen kunne få et godt tilslag. Det er ikke lagt inn matpauser ved slike anledninger. En auksjon varer uten stopp til alle varene er solgt. De som ønsket å kjøpe seg kaffe eller middag, måtte nok ta en pause i budgivingen. Det var også mye som fristet i Anne Sørmos kafeteria i Storås Samfunnshus.
Ella Kirkholt har vært auksjonariusens medhjelper siden 1994 og forteller at det er tøffe dager når de har auksjon. Jomar mener det blir for mye uro om det legges inn matpause, derfor er det blitt tradisjon å drikke ei flaske næringsrik vørterøl i løpet av arrangementet.  Når lite går inn, slipper vi også å ha det ut, ler Ella.
Vi tok en prat med Inger Sinnes fra Storås, hun og mannen kom tidlig for å få med seg visninga før auksjon. Det var lang kø utenfor lokalet, og mange ønsket å ta en titt på varene før auksjon starta. Inger hadde fått noen penger på 60-årsdagen sin, og hadde spekulert litt på hva hun skulle bruke disse til. Hun er glad i å gå på auksjon, og benytter seg av tilbudet når den foregår i nærheten av Meldal. Nå hadde hun sett seg ut 2 stoler med bord som hun kunne tenkt seg, og bestemte seg for en øvre budgrense. Hun fortalte at i unge dager hadde hun en drøm om å brodere slike stoler, men det fikk hun aldri tid til. Inger ble derfor glad da hun fikk tilslaget, og hjemme har hun en krok i stua som passer akkurat til disse møblene. 


 

Inger Sinnes viser fram stolene Inger Sinnes viser fram stolene 

Ella Kirkholt er auksjonariusens medhjelper Ella Kirkholt er auksjonariusens medhjelper 

Annonser


Medlemmer