Avansert gave til Meldal vgs

 

En avansert frekvensomformer for motorer ble nylig transportert fra Tjeldbergodden til Meldal videregående skole. Den er en gave til skolen fra Statoil Tjeldbergodden. Skolen samarbeider med mange bedrifter når det gjkelder utstyr til hjelp i undervisninga. - Dette er av uvurderlig verdi for oss, sier John Arild Skjølsvold, teamleder ved elektroavdelinga.

Elev ved elektroavdelinga Meldal videregående skole, Ola Løfaldli viser frekvensomformeren fra Statoil. Foto: Marit Mjøen


08.11.2008 - Marit Mjøen

Ola Løfaldli med frekvensomformeren fra Statoil Tjeldbergodden. Foto: Marit MjøenDette er bare en av flere gaver og avtaler mellom Meldal videregående og næringslivet som sikrer skolen nødvendige læremidler for å skolere elevene gjennom moderne utstyr. Nylig har skolen gått inn avtaler med to billeverandører - Toyota og Volkswagen Golf.

Avtalene er en del av kontakten mellom skolen og næringslivet. Andre elementer i samarbeidet er mulighetene for utplasseringsplasser for elevene, hospitering for lærere, gjennomføring av entreprenørskapsuke, gründercamp og samarbeid om Yrkesmessa for Orkdalsregionen.

Mer informasjon på www.meldal.vgs.no

Den nevnte omformeren ble hentet på Tjeldbergodden for kort tid siden og fraktet til Meldal. Her hadde elevene ansvar for å ta den fra hverandre slik at den kunne bæres opp til den nye elektroavdelinga i skolens andre etasje. Her vil frekvensomformeren bli nøye inspisert og undersøkt av elevene. Her har de en dokumentasjon på at det de lærer er viktig kunnskap som er nødvendig for bedriftene.

Slike gaver er mulig å få for videregående skoler når bedrifter som Statoil har revisjon av utstyr og må evhende noe. Denne gangen var det Meldal videregående som ble plukket ut til å få utstyr. Det er mange skoler som har slikt utstyr på ønskelista.

En slik omformer viser i detalj hvordan en hastighetsregulator er koblet og fungerer og blir interessant for elevene. For skolen betyr dette en gave verdt flere hundre tusen kroner dersom skolen skulle kjøpt alle komponenter som utgjør skapet med omformeren.

- Vi fikk også annet utstyr som kommer til nytte i undervisninga i automasjon og elektro, sier Skjølsvold.

Bildet t.h.: Ola Løfaldli, elev ved elektrolinja, Meldal vgs viser frekvensomformeren skolen har fått av Statoil Tjeldbergodden. Foto: Marit Mjøen

Bildet under: Elever fra elektro og automasjon ved Meldal videregående skole demonterer frekvensomformer, en gave fra Statoil Tjeldbergodden.

Gave fra Tjeldbergodden til Meldal videregående. Foto: Marit Mjøen

Annonser


Medlemmer