Bankfest med tradisjoner 

Morten Singsås var kveldens foredragsjolder 

Tradisjon tro arrangerte Meldal Sparebank fest for pensjonistene i Meldal samfunnshus i oktober. Nytt av året var at pensjonistene fra Løkken ble invitert til festen i Meldal. Tidligere ordna banken fest på begge plasser, med ei uke i mellom. Nå vil de arrangere fest annen hvert år på Løkken og i Meldal.  

06.12.2007 -
Kategori: Arkiv

Historisk sett ble disse festene en tradisjon etter første arrangement i 1983. Den gang var Anders Wold formann i pensjonistforeninga og han gikk til banken med sin idé om fest for de eldre. Banken tok forslaget på strak arm, og det ble et vellykket arrangement. Året etter gikk Anders til banken igjen og lurte på ny fest, da blir det en tradisjon mente han, og det fikk han rett i. Samfunnshuset var pyntet til fest og omkring 120 pensjonister fra Løkken og Meldal ble ønsket velkommen av toastmaster Erling Hove. Husorkesteret spilte og underholdt, og det var allsang. Våre to talentfulle sangfugler, Ragnhild Aas fra Storås og Are Hembre fra Løkken fortryllet salen med vakker sang. De sang solo, og i duett fikk vi høre Åge’s “Trondheimsnatt”. I kaffepausen ble det servert lekre snitter og bløtkake, av ansatte i banken. Praten gikk høyt og det var ikke vanskelig å se at dette var et populært arrangement. Kveldens foredragsholder var Morten Singsås. Han er utdannet politi, men jobber innen forsikring, og han snakka om så mangt. Han var glad det ikke var så mye snakk om sikkerhet da han vokste opp i Meldal. “De hadde ingen hjelma, de hengte etter bussen, klatra i trær, ja, de drev ekstremsport før ordet var oppfunnet”. Han forteller at han var mye på kontoret til Eilif og lekte banksjef i 1960.
Pastor Olsen og Morten var gode venner, og han glømmer aldri da pastoren satt på mopeden hans ned til sentrum med noen brev som skulle postes. Pastoren hadde brevene i ene handa, og holdt seg fast med den andre. Det bars ikke bedre til enn at Morten mistet kontrollen over mopeden og kjørte rett inn i en hekk. Der var det plassert et stort brett med fuglemat. Morten kjenner enda suset da pastoren for over hodet hans og landa på magen opp i fuglebrettet.
Videre snakka han om den store ressursen pensjonistene utgjør i dag. “Jeg har vært med på mange bussturer med pensjonister, og dere skal vite at dere er med og beriker livet vårt”, sa han. Honoraret for kveldens foredrag måtte banken bestemme og beløpet ble gitt til barn i Uganda. Der koster en øyeoperasjon 60 kroner og banken ville gi slik at 50 barn kunne få en slik operasjon.
 

Morten Singsås var kveldens foredragsjolder Morten Singsås var kveldens foredragsjolder 

God mat og stor trivsel God mat og stor trivsel 

Annonser


Medlemmer