Besøkstjenesten er unik 

Besøksgruppe 1. F.v.: Magnar Steigedal, Birgit Strøm, Arne A. Haugen. Bak v.: Laila Steigedal, Kjellrun Haugen, Margit Bergsrønning, Lilly Myrås og Synnøve Tiller. 

De var innbudt til festkveld i samfunnshuset og diakon Kirsti Kristiansen ledet oss gjennom kvelden. Hun leste ”Kveldsstund” som en hyllest til de som kommer på besøk på Helsetunet en dag i uka. ”Hårta ta kor”, under ledelse av Åse Jøldal, underholdt med trivelig musikk.  

06.12.2007 -
Kategori: Arkiv

Sammen med aktivitørene ved Helsetunet har Kirsti jobben med å sette opp listene for de 60 personene i besøkstjenesten. De 6 gruppene bør ha folk sammensatt fra hele grenda, det må være sjåfører med bil og en leder av gruppa som kan gi og ta beskjeder. De som ikke kjører, blir hentet med bil. Beboerne ved Helsetunet og Heimtun ser fram til onsdagene, da vet de at det kommer besøk av ei gruppe. De får servert kaffe, og de som ikke vil være på stua får besøk på rommet. Er været godt, tar de en tur ut eller de går en tur. Det viktigste er at det blir ei sosial stund, og ettersom besøkstjenesten har folk fra hele bygda får de gjerne høre nytt fra heimplassen sin. Unni Resell ble ny leder for Helsetunet i august, og hun ville gjerne møte besøkstjenesten og syntes kvelden var en fin anledning. Vi fikk en kort orientering og hun takket for godt samarbeid og fortalte at de ville videreutvikle denne tjenesten. Kirsti fortalte at årets konfirmanter får i oppdrag å besøke eldre i nærmiljøet, da kan noen velge å bli med i besøksgruppa. Avdelingsleder Gerd Inger Stene holdt et flott og lærerikt foredrag om demensavdelinga. Hvor mange er det ikke som spør; kjenne du mæ i dag, når de går på besøk? Vi ble anbefalt og presentere oss, bruke korte setninger og enkle ord. Demente har vært unge som oss, ikke blottlegg den svikten de har. Husk å vise respekt for de demente. Ved Helsetunet har de ei lita stue der besøkstjenesten kan prate sammen etter det sosiale samværet. De forteller at noen ganger føler de seg ovenpå, men de kan også bli litt nedfor. Da er det godt å kunne prate om det de har opplevd, på godt og vondt.


 

Besøksgruppe 1. F.v.: Magnar Steigedal, Birgit Strøm, Arne A. Haugen. Bak v.: Laila Steigedal, Kjellrun Haugen, Margit Bergsrønning, Lilly Myrås og Synnøve Tiller. Besøksgruppe 1. F.v.: Magnar Steigedal, Birgit Strøm, Arne A. Haugen. Bak v.: Laila Steigedal, Kjellrun Haugen, Margit Bergsrønning, Lilly Myrås og Synnøve Tiller. 

Annonser


Medlemmer