Bjørklisetra i Resdalen

 

Etter 4 fine somre i Resdalen, er det klart for en ny sesong.

23.07.2007 -

Vi kom gående opp Altogeinoveien(Hattveien), da vi hørte en kraftig during foran oss. Det måtte være aggregatet på Bjørklisetra. Hubertine og Heidrun hadde akkurat begynt på melkinga da vi kom og var ikke helt forberedt på gjester, men vi ble likevel godt mottatt.

I år er 5. året de har åpen seter i Resdalen.
Selv bor familien på en gard i Surnadal og har seter i Folldalen, hvor de har sauene sine. De kom på å bruke Bjørklisetra gjennom en svoger. Han hadde hester i Midt-bakken hos Rolf Nergård på Å, etter at Rolf sluttet med dyr. Etter hvert flyttet også Hubertine og mannen frem noen ungdyr, og folk ble nysgjerrige på Telemarksfeet. Da kom tankene om seterdrift, Rolf tilbød dem setra si, og så var det hele i gang. Hubertine husker godt første året, som var veldig kaotisk, men etter hvert har alt blitt en rutine.
De kom opp sist lørdag, og den første uken gikk stort sett med på å gjøre alt klart og forberede seg på sommeren. Alt skal være rent og ryddig. Aggregat må fungere, vann og utstyr skal være rent. Alt må nemlig godkjennes av næringstilsynet, så slurv er ikke godtatt.

Mandag og tirsdag vil de hovedsaklig ta imot grupper, og onsdag-søndag tar de imot mer tilfeldige besøkende, mellom 12:00 og 17:00, og regner med å holde åpent til midt i august, fram til skolestart.

I tillegg til Telemarkskyr og noen kalver, kan man også se på 2 griser, høner, kaninen og hesten. Onsdag-fredag kan man kjøpe smør og rømme, og de serverer vafler, kaffe, rømme med kavring og brus. Lørdag og søndag kan man i tillegg kjøpe rømmegrøt og dravle.

Ring for bestilling (mandag/tirsdag).
Hubertine Roebroek, Øvre Surnadal på tlf. 91561135
I tillegg er døtrene Heidrun Kristine og Siv Solstad med.

De har det veldig hyggelig på setra, med bl.a. melkebua og ostebua.
Vil anbefale en tur hit i sommer, passer godt både for ung og gammel.
Fra parkeringsplassen i Resdalen er det ca 3 km gange på grusvei. Om det er ønskelig, kan en ringe Hubertine og noen vil komme ned og åpne bommen, så man kan kjøre hele veien. TTs tursti fra Resdalen til Jøldalshytta går også forbi setra.

Tekst: Eli Anne Kalseth
Foto: Aud Inger Kalseth


Annonser


Medlemmer