Dagens suppetips

 

Det begynner å bli kaldt ute og snøen er nok ikke langt unna nå, da er det godt å varme seg på ei god suppe til middag eller kvelds.


08.11.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Kyllingsuppe er vel ikke noe vi har lange tradisjoner på her omkring, men det smaker utrolig godt og du kan bruke de ingrediensene som finnes i skapene. Hos meg ble kyllingsuppa sammensatt av godsaker jeg fant i kjøleskapet og matskapet.

Britts kyllingsuppe til 4 personer.


400 g kyllingfilet

1/2 løk

2 fedd hvitløk

ca 1 dl olivenolje eller rapsolje

2 gulrøtter

1 plate eggnudler

ca 1 1/2 l vann

3 terninger hønsebuljong

2 ss Oystersaus (kan kuttes ut, men det gir en nydelig smak)

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Skjær kyllingfileten i strimler og brun kyllingstrimlene i ei stekepanne med halvparten av oljen. Kutt løk og hvitløk i passende biter og tilsett dette i en kasserolle med resten av oljen (ca 1/2 dl), fres dette et par minutter og kjenn den gode lukten som brer seg på kjøkkenet. Tilsett vannet, buljongterningene og eggnudlene.
Kok opp og la det småkoke i noen minutter før du tilsetter skrella, raspa gulrot og Oystersausen til slutt. Smak til med salt og pepper og la det småkoke til eggnudlene er ferdig kokt. (et par minutter).

Kyllingsuppetilbehør003Oystersaus kjøper jeg på "innvandrerbutikken" på Orkanger. Den smaker nydelig til både nudel og risretter. Prøv en liten dæsj over suppa også.

Server evt. sammen med godt brød og smør.

God Helg til alle matelskere, jeg treffest på Rindalsmessa i helga og selger kokebok der. Furkunnjmatboka går jo aldri ut på dato. Se også matbloggen min www.furkunnjmat.no for flere oppskrifter.

tekst/foto

Britt G. Moen

 

Annonser


Medlemmer