Dickie Dick Dickens på Orkdal Kulturscenen

 

I denne uke viser Orkdal Kulturscenen to av sesongens virkelige høydepunkter på høstprogrammet.


26.10.2011 - Magne Vullum
Kategori: Kultur

Allerede i dag, 26. oktober, kommer Trondheimsolistene, trøndersk kammerorkester i verdenstoppen, på sin siste stopp før de drar på stor Englandsturne. På repertoaret har de Tchaikovsky (Souvenir de Florence), Cello-konsert av Haydn og den velkjente Holbergsuiten av Grieg. Det blir altså et lett tilgjengelig program og passer godt for folk som kanskje ikke har vært på klassisk konsert før. Andreas Brantelid er gjestesolist på cello.

Søndag 30. oktober er det duket for en STOR teateropplevelse i kulturhuset! 
Orkanger er siste stopp på en bejublet Norgesturne hvor et publikum i ekstase har kvittert med stående applaus, det har vært fulle hus og overbeistrede kritikere. Vi snakker om Radioteatrets helt Dickie Dick Dickens som har gått til scenen i Johannes Joners suverene figur, godt hjulpet av Monica Hjelle som Effie Marconi og over 50 elleville, menneskestore dokker i de øvrige rollene som bl.a. skurken Jim Cooper.

Se trailer fra forestillingen her:

Jeg så denne forestillingen i Oslo i juni og må si at det er noe av det beste jeg har sett; Johannes Joner er utrolig morsom, han leker seg med rollen og med publikum, og en forestilling er aldri lik en annen. Det går i høyt tempo med intriger, ran, skyting og bilkjøring (!), radioens fantasibilder fra barndommen kommer til liv i overraskende og lattervekkende vendinger! Jeg og resten av publikum lo og applaudertefra begynnelse til slutt, forestillingen har ingen dødpunkter!

Jeg håper at også meddalingene kan ta seg tur til Orkdal´n til disse to arrangementene, dette er noe av de beste vi kan servere!

Arne Fagerholt
Kulturleder, Orkdal kommune

Trondheimsolistene
Trondheimssolistene. Foto Jørn Adde

Annonser


Medlemmer