Drikk deg til sunnhet 

 

Tenk å kunne slappe av i sofaen med en nytrukket kopp te og vite at du faktisk forbedrer kroppen din. Skal vi tro forskningen kan det være virkeligheten. Vi snakker om grønn te.  

08.08.2008 -
Kategori: Arkiv

Mange er nok klar over, eller har hørt en del om grønn te og dens mange virkninger. Listen er lang og vi kan velge og tro på den eller ikke, men forskningen sier at det IKKE er for godt til å være sant. Uansett vil det ikke skade deg å ta den koppen med grønn te og kanskje vil det vises seg å ha en virkning på deg også.

Her kommer listen
Øker karbohydrat - og fettforbrenningen, beskytter mot en rekke krefttyper, beskytter mot diabetes, styrker immunforsvaret, minsker sannsynligheten for lærervansker, minsker stress, beskytter mot inflammatorisk tarmsykdom, beskytter mot dårlig ånde, forbedrer humøret, minsker sannsynligheten for parkinsons sykdom, forbedrer mental fokus og beskytter mot hjertesykdommer.

Fakta
I bunn og grunner er svaret enkelt, polyfenolet EGCG. (Polyfenoler er en gruppe kjemiske substanser som finnes i planter) I grønn te finnes dette stoffet i store mengder og har også blitt populært som kosttilskudd. EGCG er også det stoffet som sannsynligvis minker faren for en rekke typer kreft. Man kan aldri være 100 % sikker , men dette er så godt som fullstendig bevist. Undersøkelser viser til EGCG ,(som det aktive stoffet i grønn te) er det som bidrar til disse effektene. Blant krefttypene EGCG beskytter mot, finner man blant annet lungekreft, prostatakreft og brystkreft. Spesielt virker stoffet bra mot brystkreft, viser en undersøkelse gjort av University of California. De mener EGCG rett og slett minker veksten av kreftsvulster. Men grønn te inneholder også det mer kjente stoffet koffein. Koffein i store doser har en rekke bivirkninger og kan gi deg søvnproblemer, mens gravide kvinner kan abortere. I grønn te er forekomsten av koffein mindre. Undersøkelser viser at koffein minsker sannsynligheten for parkinsons sykdom hos menn, men ikke hos kvinner. Også sannsynligheten for hjerteproblemer minker da koffein viser å minke nivået av ”camp” i hjertecellene. Dette viser seg best på testpersoner over fylte 65 år.

Inntaksmuligheter
Den enkleste måten er å handle den i butikken eller i helsekostforretninger. 1 – 2 toppet teskjeer i 2 dl vann. Vannet bør ikke overstige 80 grader, da vil du ende opp med å få en bitter smak på teen. La den trekke i 5 – 10 minutter under lokk og drikk sakte. Ved kvalme og magetrøbbel bør du drikke teen lunken. Ikke overdriv bruken, da vil effekten forsvinne.


 

Annonser


Medlemmer