Eksotiske vårruller

 

Sist helg ble det en litt annerledes vri på lørdagskosen


10.01.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Endelig ble det bestemt av vi skulle prøve å lage vårruller, ingredienser ble handlet inn på et "eksotisk marked" i Orkdalsveien på Orkanger og både den yngre og eldre garde rigga seg til for å lage vårruller. Det er veldig greit å være flere om å lage maten og spesielt med vårrullene som skal rulles og kokes i olje. Sosialt ble det også da gode venner stakk innom og kasta seg med i vårrullinga.

Vårruller

 

16 tynne plater vårrulledeig (jeg kjøpte på «eksotisk marked på Orkanger»
450 g kjøttdeig
1 løk
1 gulrot
150 g hodekål

2 hvitløksfedd

1 plate glassnudler legges i kokende vann et par minutter, sil av vannet og blamd i.
Salt, pepper og krydder etter smak (f.eks. gurkemeie, cayennepepper eller spisskummen). Jeg brukte en pakke med krydderblanding for vårruller som jeg kjøpte sammen med vårrulldeigplatene.
Rapsolje

1 egg til pensling av "skjøtene" på vårrullene, slik at de skal holde seg "lukket".

Brun kjøttet i litt olje i en gryte. Hakk løk og hvitløk, rasp gulrot.. Kutt hodekål i tynne biter.. Ha alle grønnsakene i gryten sammen med kjøttet bland også inn de kokte glassnudlene. La blandingen stå i 5 minutter. Ha ca. en full ”gryteskje” med fyll på hver av platene og rull vårrullene sammen (kan også sees på pakken med vårrulldeig). Stek vårrullene i rikelig med olje i en gryte. Vær forsiktig med varm olje, det er lurt at en voksen person passer gryta med olje.

vårrulling001

vårrullferdig003

Server med en søt chilisaus og soyasaus som du også får kjøpt i samme butikken som jeg kjøpte vårrulldeigplatene (filodeig). Det er helt greit å spørre betjeninga om litt råd, jeg fikk i alle fall svar på en del spørsmål om hva jeg skulle bruke til vårrullene mine.

Det er spennende å komme inn på en slik butikk og en får en følelse av å være på en hellt annen plass enn kalde trøndelag.

tekst/foto

Britt G.Moen

matfoto: Maja Granmo

Annonser


Medlemmer