En skål for den moderne tid!

 

Lørdag skålte Christian Thams og Christian Salvesen nok en gang for den nye tid - 100 år etter at de ble enige om å starte jernbanedrift fra Svorkmo til Orkedalsøren. Og som i 1908 hadde konsulen invitert til teselskap i hagen ved Bårdshaug Herregård med prominente gjester til stede. I år ble selskapet også en folkefest. Den fortsatte opp til Svorkmo og Løkken.

Tidsbilde der Edvard Øyangen spilte Thams. Foto: Marit Mjøen


08.06.2008 - Marit Mjøen

Se bilder fra feiringa av ORKLA Industrimuseums storslagne jernbanejubileum. 
Foto av Jørn Arild Drugli og Marit Mjøen

Skål for den nye tid. Foto: Marit MjøenDet er vel kanskje ikke helt riktig at det var konsulen som inviterte til teselskap og jubileumsfeiring. Det er selvsagt ORKLA Industrumuseum som står bak og selvsagt ble det en feiring som vil bli husket av alle oss som var til stede. Daglig leder ved museet, Bjørn Tokle, kunne sammen med alle sammen nyte både stemningen, sola og hele atmosfæren som var både hyggelig, nostalgisk og vakker.

Tidsbilde der vi fikk en historisk diaolog mellom de to som startet jernbaneselskapet Chr. Salvesen & Chr. Thams Communication Actieselskab, ble fremført av lokale amatørskuespillere og manuskriptet var skrevet av Anne Mari Svinsaas fra Løkken Verk.

I 1908 var kongen til stede. I år var det fylkesordfører Tore O. Sandvik som holdt festtalen ved BårdshaugHerregård. På Svorkmo var det statsråd Trond Giske som var regjeringens representant.

Etter jubileumsfeiringa, var det togkjøring og fest helt til de sene kveldstimer.

Teselskap på Bårdshaug Herregård. Foto: Marit Mjøen

Foto: Jørn Arild Drugli

Publikum på Svorkmo stasjon. Foro: Jørn Arild Drugli

Foto: Jørn Arild Drugli

Salvesen, Thams og kongen på Svorkmo stasjon. Foto: Jørn Arild Drugli

Annonser


Medlemmer