Enestående frivillig innsats

Bildet er fra leteaksjonens første uke.

Tross stor innsats både fra profesjonelle og frivillige ga ikke Orkla slipp på den savnede Malin Syrstadvold Bergsrønning i dag heller.


19.12.2012 -

Felles for alle frivillige er ønsket om at Malin skal bli funnet - og omtanken og medfølelsen med jentas pårørende. Folk kommer i flokk og følge fra Meldal og fra kommunene omkring oss. Mange har tatt på seg mye klær og er forberedt på å stå ved elva og speide hele dagen. Det er kaldt; sju-åtte kuldegrader svir godt i kjakene i snoen som alltid feier oppover og nedover elva.

De blir glade - så glade som en kan bli i en slik situasjon - når de etter flere timer ved elvebredden kommer inn og blir servert glovarm tomatsuppe, varm kaffe eller gløgg, smurt matpakke, frukt og nybakte skillingsboller.

Leteaksjon 012Mange frivillige, både folk fra Røde Kors og enkeltmennesker, stiller opp og leter etter Malin. Her er noen av dem inne på Å-stuggu for å varme seg og få mat. I bakgrunnen jobber mat-damer for Meldal Frivilligsentral.

Skillingsbollene kom nybakte fra Å barnehage. Å, for en gave!

Leteaksjon 015Mer enn 70 nybakte skillingsboller kom fra Å barnehage. De var så utrolig gode og skapte mye oppmuntring og motivasjon hos letemannskapene. - Vi har ikke mulighet til å være ute og leite. Dette er vårt lille bidrag til aksjonen, sa styrer Elin Steigedal.

Meldal Frivilligsentral inntok Å-stuggu tidlig onsdag morgen. 25 brød ble til 200 nistepakker i løpet av et par timer. Utallige kanner kaffe ble fylt og tømt. 10 liter deilig, varm tomatsuppe putret på ovnen side om side med en stor kjele gløgg.

- Jeg vil gjerne takke alle som så langt har deltatt for Meldal Frivilligsentral i forbindelse med leteaksjonen i Orkla. I dag var det faktisk sånn at jeg måtte si nei takk til noen fordi vi ble for mange. Noen av disse kommer i morgen, andre kommer på fredag hvis aksjonen fremdeles pågår da. Dere som ringte og meldte dere frivillig skal vite at vi er svært takknemlige for dette! Og Frivilligsentralen har bruk for dere ved neste korsvei, sier Anne Mari Svinsaas i Meldal Frivilligsentral.
Leteaksjon 013Sjølvaste Mor Godhjerta rører i suppegryta: Tove Bjerkan i aksjon på Å-stuggu sitt kjøkken.

Leteaksjon 020Katrine (t.v.) og Inger Grytskog fra Surnadal Røde Kors Hjelpekorps var glade over å kunne bidra under leteaksjonen og var på Å for andre dag på rad.

For den savnedes pårørende er det en støtte i sorgen å se så mange stille opp for å finne Malin. Malins bestemor sa onsdag at familien er svært takknemlig for alt som blir gjort.

Leteaksjon 022... og da letemannskapene forlot Orkla og Å-brua onsdag kveld, hadde venner av Malin vært der med lys, hilsen og enda flere roser.

 

Tekst og bilder: AMS

Annonser


Medlemmer