Enkel påskemat

 

Lomper og potetkaker har fått sin nye storhetstid igjen.


15.04.2014 -
Kategori: Furkunnjmat

Når jeg ser på de oppskriftene som er mest sett på matbloggen min www.furkunnjmat.no, så er bestemors oppskrift på potetkaker en av de oppskriftene som utmerker seg. Til og med fitnessbloggere har oppskrifter med speltlomper eller vanlige lomper/potetkaker med i sine anbefalinger.

Potetkaker kan vi jo også bruke til så mangt, denne gangen har jeg laga litt fingermat eller kanskje litt mer spennende nistemat med potetkaker som basis.

Skinke eller lakseruller med potetkaker


Smør et tynt lag med rømme på potetkaka, legg på salatblader, gode osteskiver og tynne skiver av spekeskinke. Rull sammen og del potetkaka i to, bruk tannstikker (uten smak) og fest sammen rullene med.

Smør et tynt lag med sennepsaus på potetkaka, legg på salatblader og tynne skiver av røkalaks eller gravlaks. Rull sammen og del potetkaka i to, bruk tannstikker (uten smak) og fest sammen rullene med.

Dette er skikkelig snadder, og ikke minst veldig enkelt og raskt å lage. Du kan teste deg fram med forskjellig fyll i potetkakene, bruk restene av alle typer kjøtt og fisk som du har i kjøleskapet.

GOD FURKUNNJMAT PÅSKE!

tekst/foto

Britt G. Moen

 

Annonser


Medlemmer