Erfaren banksjef 

 

Banksjef Odd Ivar Bjørnli har jobbet med bank siden han startet yrkeslivet. Allerede som 17. åring flyttet han fra Soknedal til Trondheim.  

17.01.2008 -
Kategori: Arkiv

Bankøkonomen startet karrieren i Forretningsbanken i Trondheim, det som er Fokus bank i dag. Der jobbet han i 21 år, og opplevde turbulensen og nedgangstidene på slutten av 80-tallet, der Fokus bank den gang led store tap.

I 1993 fikk Odd Ivar stillingen som banksjef i Landsbanken, som også inkluderte Samvirke forsikring, med fellesnavnet ”Vår bank og forsikring”. Bjørnli fikk ansvaret for avdelingene i Møre- og Romsdal, Sør- og Nord Trøndelag. Vår bank og forsikring ble opppkjøpt av Sparebank 1 i 2000, som da ble hans arbeidsgiver. Han søkte nye utfordringer i 2005, da han ble banksjef i Åfjord Sparebank. I fjor trådte han inn i stillingen som banksjef i Meldal Sparebank, og trives godt med den oppgaven.

Nybanksjefen er ikke ukjent i disse trakter, ettersom han spilte fotball for Sokna både mot NOR og Dalguten i yngre dager. Midtstopperen minnes Dalguten som et fysisk sterkt lag. Den gang pendlet han til Soknedal for å trene 2 ganger i uka. Han la fotballskoene på hylla i 1981. Nå er det jakt og fiske som er hobbyen, og rypejakta på høsten vil han slett ikke unnvære. Familien har hytte i Iglefjellet, og da selvfølgelig på Soknedalssida.

Meldal Sparebank er en veldrevet bank som har hatt god utvikling, og han ser ingen grunn til forandre det sporet. Han framhever bankens dyktige ansatte, og forteller at banken nylig var med på en kundetilfredsmåling. I den undersøkelsen fikk Meldal Sparebank en utrolig god score, da nærmere 90 % av brukerne satte Meldal Sparebank på topp når det bl. a. gjaldt beslutningsdyktighet og høflighet. Banksjefen mener de mindre bankene naturlig nok får et tettere forhold til sine kunder enn de store.

Odd Ivar bor på Heimdal, og synes ikke pendlingen er noe problem. Om kilometrene er flere, så er ikke tidsforbruket særlig større enn om han skulle ha jobbet i Trondheim. Veiene er blitt bedre, og rushtrafikken går i motsatt retning både til og fra jobb. Kona jobber på Heimdal, så de har hvertfall ikke ennå vurdert å flytte til Meldal. Nå gleder han seg til familieforøkelse med barnebarn i mars. Ekteparet har tre sønner.


 


  

Annonser


Medlemmer