Fikk sansen for terrengløp

 

Før Hans Petter Lykkja syklet “Den Store Styrkeprøven” Trondheim - Oslo, melte han seg inn i Trollheimen Sykkelklubb. I tilfelle det skulle bli flere ritt i løpet av sommeren, var det greit å stå i en sykkelklubb, slik at papirene skulle være i orden i forhold til lisens o. l.

12.07.2007 -

Hans Petter er søskenbarn med Ola Kjøren, som er med i Norgeseliten i terengsykling. Det var han som lokket Hans Petter til å prøve seg på NM maraton i terrengsykling. Dette er en konkurranse på ca. 7-8 mil, og konkurransen foregår på stier i terrenget og på grusveier i terreng/fjellpartier, med en konkurransetid på 3 - 4 timer.
Hans Petter fikk lyst til å prøve seg på denne konkurransformen. Han meldte seg på, ikke i mosjonsklassen som vi skulle forvente, men i konkurranseklassen menn senior. Ska det værra konkurranse, så ska det værra konkurranse !!!
På fredag syklet han løypa ved Skeikampen i Gausdal i godt selskap med rutinerte Ola. Hans Petter ble nok litt betenkt på hva han hadde gitt seg ut på, etter å ha prøvekjørt den krevende 8-tallsløypa.
Lørdag var han klar til start i Bukkeritter 2007 /NM Maraton. Han fortalte etter løpet at han var han veldig fornøyd med gjennomføringen. Han ble nr 21 av 37 som fullførte, 25,40 bak vinneren og 11,21 bak Ola og 14 minutter bak litt bedre kjent Rune Høydal.

Til helga er det en ny konkurranse med Team Trøndelag (trenings-samling), som kalles ”Tour de Romsdal”. Hans Petter har nok talent for flere sportsgrener, og denne deltakelsen vil sikkert gi god styrketrening i forberedelsene til den kommende skisesongen.Annonser


Medlemmer