Foccaciabrød en favoritt

 

I forbindelse med flere leveranser av mat i det siste, har det blitt baka foccaciabrød.


17.10.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Dette brødet har opprinnelse fra Middelhavslandene og vi forbinder det vel aller mest med Italia. Vi nordmenn har virkelig tatt foccaciabrødet til vårt hjerte og serverer det i alle varianter og til alle anledninger. Det er sikkert like mange oppskrifter som bakere av dette brødet også, jeg har funnet fram til ei enkel og grei oppskrift på et stort brød som stekes i langpanna. Foccaciabrød kan brukes som tilbehør til det meste, du kan også skjære passende biter å dele på langs. Fyll på med alskens godt pålegg og du får et herlig smørbrød.

Foccaciabrød i langpanne

50 gram gjær
1 l lunka vann
6 ss olivenolje
2 l hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker

olivenolje
maldonsalt eller grovsalt
frisk eller tørket rosmarin


Løs gjæra opp i lunkent vann. Tilsett olivenolje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens. Tilsett litt olivenolje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30-40 min, til dobbel størrelse.
Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt stor langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i ca 20-30 min. Prikk hull i deigen med fingrene. Ha eventuelt litt av oljen på fingeren så slipper du deigkliss. Ha litt olivenolje over det ferdighevede brødet og dryss over maldonsalt og eventuelt rosmarin.

Stek på nederste evt. nest nederste rille i stekeovnen på 225 grader i 30-40 minutter. Avkjøl på rist.

Et godt tips jeg har testa ut med gjærdeig er å sikte melet i røra, baksten blir da enda mer luftig.

La den gode bakelukta spre seg ut i kjøkkenet og frist slekt og venner med hjemmelaga brød.

Se også på www.furkunnjmat.no for flere oppskrifter.

tekst/foto

Britt G. Moen

 

Annonser


Medlemmer