Fra Elverum til Å 

 

Det er fjerde året Steinar Jensen fra Elverum bor i hytta ved Orkla, og andre året kona Ingvild er med på fiskeferie til Å. I fjor fikk de 5 lakser på ei uke, fra 4,2 til 6,4 kg., men da vi besøkte dem den siste kvelden i årets ferieuke hadde de ikke fått en eneste laks.  

04.07.2008 -
Kategori: Arkiv

Hytte og fiskerett leier de av Ola Rikstad, og de storkoser seg her ved elvebredden. Om kveldene tenner de bål, griller og koser seg med god mat. De første dagene måtte de ha på seg ullundertøy, men da vi besøkte dem i går kveld var de godt fornøyd med været. Dagen før hadde svigersønnen kjørt barnebarnet Marcus fra Elverum til Å for at han skulle få fiske i elva sammen med dem. Marcus har fisket mye, men det er første gang han fisker i ei elv. Tidligere i sommer var han i Bodø og fisket på havet. Han har vært ei uke på Kreta sammen med hele familien, og senere i sommer skal han til Danmark og besøke familien der. Ellers er han ofte med besteforeldrene til Osensjøen og fisker, fra land og i fra båt.

Ingvild hadde i fjor en stor laks på kroken, men etter en lang kamp med laksen, klarte den å slite seg løs. Det er utrolig mye fiske som er opp og tar en titt på oss, men å få den på kroken er vanskelig. Så du den, sier Marcus. Flere ganger ser vi laks som vaker, mens vi står i vannskorpen og nyter synet av elva som rolig renner forbi. Vi har en fin avtale med Ola, han stiller fryser til disposisjon for nedfrysing av laks. Det er jo veldig god middagsmat, ler Ingvild. En ting er de i hvert fall enige om, dette er god rekreasjon.

 

Annonser


Medlemmer