Friskere liv på Søndre Groeggen

Landbruksmekaniker Thomas Indergård Strøm i arbeid på Groeggen.

Thomas Indergård Strøm på Løkken har slitt med psykiske problemer i flere år. Nå er Thomas en av “prøvekaninene” i prosjektet “FRISKERE LIV PÅ SØNDRE GROEGGEN” i Laksøybygda.


13.07.2011 - Anne Mari Svinsaas

Thomas mener at prosjektet fungerer veldig bra for ham: - Å slite med psykisk sykdom er på mange måter verre enn fysiske lidelser, blant annet kan det være vanskelig å snakke om, og en mister ofte sosial omgang med andre mennesker. Derfor er det så viktig å ha et innhold i hverdagen, sier Thomas Indergård Strøm.

Meldal kommune har ei målsetting om å redusere antall innbyggere i kommunen med livsstilssykdommer gjennom å forebygge og å behandle. FRISKERE LIV PÅ SØNDRE GROEGGEN er en del av denne satsingen. Teorien bak prosjektet er at når deltakerne komme inn i et nytt miljø vil tanker og erfaringer som dette fører med seg kunne endre deres livsstil over tid. Viktige og naturlige elementer i FRISKERE LIV er:
● Aktivitet uten “press”
● Dyr og natur
● Samhold
● Gode matopplevelser

Thomas Indergård Strøm er utdannet landbruksmekaniker. Gjennom arbeidet på Groeggen blir han gjennom arbeidet flinkere i de oppgavene han mestrer og interesserer seg for. – Jeg kan godt tenke meg å jobbe sånn framover, sier han. – Jeg er litt min egen herre; av og til jobber jeg alene, av og til sammen med de andre. Dette er friskt og godt, og jeg føler meg verdsatt. Og er jeg ikke i form en dag, kan jeg komme på jobben likevel – det er helt ok for de andre.

Jeg har jobbet mange andre steder og ikke funnet meg til rette. Men å komme til et sted som Groeggen har vært storveies for meg; her har jeg funnet et sted og et miljø som passer meg, og jeg håper jeg kan få arbeidet her og framover, sier han.

Thomas forteller at Mona Austvik og Anders Groeggen er flinke tilretteleggere på gården. Oppgavene tilpasses dagsformen, og hele prosjektet oppleves positivt, etter hans mening. – Her passer arbeidet for meg, og jeg har noen å snakke med, kaffe og mat. Mer skal det ikke til for meg, sier Thomas Indergård Strøm.

Prosjektet dekker skyss, kaffe og mat. I tillegg er tanken at deltakerne får oppleve arbeidsfellesskap, dyr og natur, vettuge og interessante arbeidsoppgaver tilpasset den enkelte.

Annonser


Medlemmer