Frokost!

Furkunnjmat med Britt G. Moen

Håper alle vet at frokost er det viktigste måltidet vi spiser.


30.07.2011 - Frode Langeng
Kategori: Furkunnjmat

Jeg har vel aldri vært så spesielt glad i frokost, men fra jeg var lita måtte jeg spise ett eller annet til frokost. Det har vært mange rare retter, alt fra stekt sildball til brødskive med sukker……De ti siste årene har jeg starta hver dag med en frokostsmoothie, dvs jeg har  blanda meg en proteinshake i juice, melk eller vann og evt. tilsatt litt frossen frukt. Det har vært superfrokosten min , utrolig enkelt og formen blir på topp fra første morgenstund.
Ikke alle ønsker å starte dagen slik, så jeg kommer med et annet godt forslag som kan nytes når som helst, dette passer også utmerket til lunsj.

Frokost/lunsjmuffins
3 egg
25 g mandelmel
50 g solsikkekjerner
25 g linfrø
100 g revet gulost, ridderost evt. fetaost
1 ts bakepulver
50 g smør

Pisk egg lett og smelt smør. Mal mandler, solsikkekjerner og linfrø til mjøl. Jeg bruker blenderen min, kan også bruke hurtigmixer.
Riv osten og bland alt sammen til en tykk røre og fyll i muffinsformer. ( For å få enda mer protein, blander jeg av og til i litt ekstra nøytralt protein-supplement).
Stekes på 180 grader midt i ovnen i ca 15 minutter.

Du kan også variere å ha i stekte baconbiter, kalkun/kylling, skinke. Evt litt urter.
Strø litt maldonsalt på toppen før steking smaker også fortreffelig.
Dette er mat som betegnes som lavkarbomat, flere og flere prøver å leve litt lavkarbo med mye protein og riktig fett og mindre karbohydrater. Test det ut litt og kjenn at det faktisk gjør godt til både kropp og sjel.

100_1458.JPG 

Frokost på verandaen med sunne, lavkarbo muffins og en god kopp urtete

100_1460.JPG

Matmons er alltid med, Prikken er på plass når det spørs at det er mat å få

Britt G

Annonser


Medlemmer