Furkunnjmat og murru på Bergmannskroa 

 

Det var fullsatt på Bergmannskroa lørdag kveld, da det var invitert til kveldsmat, bokpresentasjon og murru. Stein Dyrseth serverte ”furkunnjmat”, Britt G. Moen presenterte kokeboka si med samme tittel og Sturla Eide og Ronny Kjøsen besørget musikken. 

08.04.2008 -
Kategori: Arkiv

Vi benyttet anledningen til å bli med på dette arrangementet. Alt fristet og alle utøverne innfridde. Bergmannskroa serverte mat som gjorde øynene større enn magen, og det var bare velsigna ord som lød fra de mange munner mellom tyggene.
Britt ga oss en leksjon om gamle matoppskrifters betydning og videreføring, og redegjorde om bokprosjektet sitt fra idé til gjennomføring. Hun ”tødde opp” mer og mer, og smilet lå på lur under hele seansen. Bildene fra boka hang på veggene i stort format, og det ble munter stemning i salen da vi ble forklart opptrinnet til hvert enkelt.
Så var det tid for konsert, med hovedvekt på låter fra den nyeste CD´n til Sturla. I samspill med en godt opplagt Ronny tråkket de til med ”Murru” til velfortjent applaus. Det ble mange gode låter, ispedd med humoristiske fortellinger. Dette er scenevante musikere på høyt nivå, som ga uttrykk for at det var godt å komme på Bergmannskroa og få seg et skikkelig måltid, etter noen dagers opphold i Østersund, hvor de ”kokte” pizzaen i stedet for å steke den. Skal vi tro Sturla på det?

 

Annonser


Medlemmer