Gla`mat

 

Det er viktig at maten ser innbydende ut når den serveres.


11.02.2013 -
Kategori: Furkunnjmat

Ikke minst er det artig å pynte litt på maten som vi spiser til kvardags også, det er ikke bare festmaten som skal friste og se spennende ut. Her i huset har vi uttrykk som "trøttmat" og "energimat"; disse uttrykkene sier seg vel selv hva det er snakk om, men jeg kan gjerne forklare at "trøttmat" er ofte usunn mat med mye sukker og raske karbohydrater. Du får en rask opptur og etterpå er du bare trøtt og uopplagt, og raskt sulten igjen. "Energimat" er da mat som gjør oss opplagte og glade, og ikke minst føler vi oss gode og mette etter et slik måltid.

Dagens gla`mat og energimat-tips blir da omelett. Denne oppskrifta er til 1 person, skal du lage til flere personer er det bare å justere oppskrifta.

Omelett

2 egg

kvitost (4-5 skiver som skjæres i strimler)

skinke eller annet kjøtt (jeg brukte her rester av salami, 3-4 skiver som skjæres i strimler)

litt løk eller purreløk gir også god smak

smak til med salt og pepper

smør eller rapsolje til steking

Visp sammen eggene og tilsett resten av ingrediensene, en omelett kan inneholde nesten hva som helst av kjøtt, ost og grønnsaker. Stek i stekepanne, rør litt i starten slik at omelettrøra blir jevnt stekt. Når omeletten er ferdig stekt, kan du godt snu den ved å vende den på en tallerken som du legger mot stekepanna. Stek litt på den andre siden slik at den blir skikkelig gjennomstekt.

omelettsnudd009Jeg har en søt, liten panne som passer ypperlig til steking av omelett til 1 person

Pynt med tomat, agurk og salat og spis deg glad og energisk.

tekst/foto

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer