God tid til å veksle inn 50-øringen

 

50-øringen blir ugyldig 1. mai, men du har fortsatt god tid til å veksle den inn!


26.04.2012 -

Norges Bank har besluttet å ta 50-øringen ut av sirkulasjon med virkning fra 1. mai 2012. Etter dette er den ikke lenger gyldig som betalingsmiddel. Men i motsetning til hva enkelte nyhetsoppslag hevder så må man ikke løpe til banken før helga eller på "inneklemt" mandag 30. april for å veskle inn denne mynten.

Meldal Sparebank opplyser at de tar imot 50-øringer også etter 1. mai, man slipper altså å reise til Norges Bank med det man måtte ha liggende av denne mynten om man ikke rekker det før denne dateon.

I følge Norges Bank er det 370 millioner 50-ører i omløp, eller et gjennomsnitt på 74 mynter = 37,- kroner pr nordmann, det vil si nesten 150 000 kroner bare i Meldal kommune!

Så enten du velger å veksle inn pengene og sette det på egen konto, eller om du donerer pengene til Kreftforeningens aksjon så er det ingen grunn til å stille seg i kø allerede nå. Norges Bank er pliktig til å innløse mynter og sedler i 10 år etter de går ut av sirkulasjon, og Meldal Sparebank vil også ta i mot utgåtte valører i lang tid framover.

Bilde: Pressefoto

Red: EE

Annonser


Medlemmer