Gode juleminner I

Meldal jentekor

Det har etter hvert blitt en tradisjon å gå på Romjulskonsert i Meldal kirke 4.juledag for å høre på Cantilena og deres gjester. De første årene var det skuffende mange ledige plasser, og det var ufortjent, for Cantilena har alltid levert. De siste årene har publikum kjent sin besøkelsestid, og de ledige plassene blir færre og færre. Det var en nesten fullsatt kirke som kunne nyte kveldes gode og spennende sammensatte konsert.


04.01.2009 - Magne Vullum

Cantilena  er et regionalt kor. Det er sangere først og fremst fra Orkdal og Meldal, men korsangere fra Skaun, Rennebu, Oppdal, Hemne, Surnadal og til og med Trondheim har gått sammen om å jobbe med kormusikk på et høyt nivå. De har vært på konkurranser både i inn- og utland og fått fine plasseringer.

Hilde Gjermundsen er for tiden korets dirigent. Hun har som sangpedagog også besøkt Cantilena ved flere anledninger gjennom årene, og tok denne høsten over stafettpinnen som dirigent for koret etter Bjørn Borge.
Heidrun Bae Saltvik på fløyte, Øyvind Kåre Pettersen på orgel (og piano) og Meldal jentekor med sin dirigent Gretha Loe var også viktige ingredienser for å få en flott opplevelse.

Konserten startet med ”Jeg synger julekvad” på orgel før korene hadde innmarsj medbringende tente lys mens de framførte ”Nå tennes tusen julelys”. Cantilena fortsatte med kjente og ukjente (for meg) julesanger før vi fikk ”Pastorale” på orgel og en allsang.
Så startet Cantilena med en spennende avdeling. Det var ikke alt som falt i like god smak hos undertegnede, men det var spennende og viste hvor stort spenn Cantilena har. ” Staffan Stalledrãng ” var en av de som virkelig falt i smak og ”jul, jul, strålande jul” det samme.
Meldal jentekor leverte flott, og har vel aldri vært bedre. Men så har vel aldri alderssammensetningen vært som nå heller.
”Juleverset” hvor Hilde Gjermundsen var solist og sang fra galleriet var et antiklimaks for meg, kanskje hadde det vært bedre om solisten hadde stått foran i koret?

Kveldens absolutte høydepunt var ”O helga natt” hvor Hilde Gjermundsen og Nina Christoffersen sang duett. Det var en åpenbaring, og heretter blir ikke jula det samme for meg hvis jeg ikke får denne duetten servert!

Tekst/foto: Aud Inger

Foto: Aud Inger
Cantilena

Foto: Aud Inger
Hilde Gjermundsen og Øyvind Kåre Pettersen

Foto: Aud Inger
Meldal jentekor

Foto: Aud Inger
Nesten fullsatt kirke

Annonser


Medlemmer