Grana falt... og juletreet reiste seg...

 

Juletreet kom gjennom lufta...


26.12.2011 -

I år slapp vi å kjøpe eller lete etter juletre. Det kom «flyvende» inn på gårdsplassen med stormen «Gudrun» 5. desember. Ikke akkurat stille som når «engler daler ned i skjul» men med dunder og brak. Det var et av naboens tuntre som gav opp. Treet hadde en gammel «brannskade» etter forrige nabo og hadde delt seg opp i flere topper, så det var bare å velge. Etter en mail med vår kjære nabo Lars, som var på arbeid, var den saken klar.

Lille juleaften ble det satt fot på den ene toppen, juletreet ble tatt inn og pyntet og får stå til det nye året er vel etablert.

Fra barndommen minnes jeg et eventyr om en gran, som ikke var fornøyd med de stive «bustene» sine, hele året. Den sutret og bar seg helt til det dukket opp en god «fe» som spurte hva som stod på. Jo, grana ville ha det slik som løvtrærne, med forskjellige farger til forskjellige årstider, og det fikk grana. Men den oppdaget etter hvert at det kunne være ulemper med det også... Så moralen må vel være: «Vær fornøyd med deg selv som du er»!

Håper naboens gran er fornøyd med å avslutte sitt virke her på jorda som juletre på «Majorstua».

Juletre storm

God jul til alle sammen.

 

Tekst og bilder:

Lars G. Hukkelås

 

Red.: Anne Mari

Annonser


Medlemmer