Gull verdt 

Ingeborg Hilstad, Marit, Kari Kjerstad og Sivert Hoel 

Det er fredagskaffe ved Meldal Helsetun hver fredag. Da dekkes det langbord i stua og beboerne blir bedt på kaffe med ”noe nystekt attåt”. Det er litt hektisk her på fredagene, sier aktivitør Marit Dalsegg. Hun løper fram og tilbake i kjøkkenet, med hektiske roser i kinnene. I bakerovnen stekes ett brett med kanelsnurrer, ett er ferdig og på det tredje får kanelsnurrene ei skje med vaniljekrem i midten før det skal i ovnen. 

14.03.2008 -
Kategori: Arkiv

Denne dagen hadde ingen av beboerne hjulpet til, men ofte er de med og kjevler deig, sier Marit. De kommer og vil kjevle når de ser jeg gjør det, sier hun. Skal vi ha vafler til kaffen, eller det er boller som skal smøres, er det de kvinnelige beboerne som gjør det, forteller Marit.

Antallet deltakende beboere varierer, og denne dagen var det 12 til bords. Da er det ikke bare kaffedrikking som står på programmet. Hver fredag er det høytlesing, og flere gjenstander fra gamle dager blir presentert. Ragnhild Haugen har gitt ut bok med dikt og fortellinger fra gamle dager. Marit leste høyt om hennes skoletid på Fannrem fra denne. Hun stopper ofte opp i lesinga og spør beboerne om de husker sin egen skoletid. Da nikkes det gjenkjennende og praten går livlig om deres egen skolegang. Dette aktiviserer beboerne og Marit leser så levende fra boka, at vi ser for oss skoledagene fra den gang. Da måtte elevene pugge leksa si. ”De e itj nå tvang, den som itj vil den ska”, sa læreren den gang!

Etter lesinga tar hun fram gjenstander fra gamle dager. Knapper, mansjettknapper, ringer, nåler og selbuvotter. Mange damer og en herre nikker gjenkjennende, ja slike hadde de strikka! Deretter viste hun gamle avisutklipp, som bl.a. fortalte at Erik Resell fra Å vant 50 km overlegent i 1946. Alt dette fenger beboerne og det er flott å se at de blir så engasjerte. Hun viste fram et album med gamle prospektkort fra bl.a. Amerika, slik at alle fikk se. Sykepleier Monica Skjølset vil gjerne skryte litt, Marit er så flink til å skape trivsel rundt seg, fortalte hun. Vi har prøvd å ha fredagstreff uten at Marit er på jobb, men det blir aldri det samme, sa hun.

Tiden fløy da vi var med på fredagstreffet, det var trivelig og interessant å være med, tusen takk.


 

 

Ingeborg Hilstad, Marit, Kari Kjerstad og Sivert Hoel Ingeborg Hilstad, Marit, Kari Kjerstad og Sivert Hoel 

Beboerne er interessert i det Marit viser fram Beboerne er interessert i det Marit viser fram 

Annonser


Medlemmer