Gunn Mari - en av verdens beste frisører..?

Kam, saks og spray er de viktigste hjelpemidlene Gunn Mari har - i tillegg til egen kompetanse og kreativitet, naturligvis.

7. og 8. oktober får Gunn Mari bruke henholdsvis 15 og 20 minutter på å bevise at hun hører hjemme i verdenseliten. Da går nemlig VM i frisering i Milano.


21.09.2012 -

Knappe 23 år gammel er meldalsjenta Gunn Mari Sørløkk i ypperste verdensklasse i konkurransefrisering.
- En av verdens beste frisører, altså?
– Det bli no itj helt rætt å sei dét, da... men viss VM-deltakels e et mål på kårr flink frisør en e, så bli det vel på en måte rætt læll, sier en noe nølende stjernefrisør mellom hårskyllinger på jobben i Meldal Frisørsalong. Hun skryter ikke akkurat uhemmet av seg sjøl, Gunn Mari.

Vi har kapret henne mellom hårfarging, klipping, permanent og knallhard trening ei uke før hun, mamma Marit Kalstad Sørløkk og bestemor Guri Kalstad setter kursen mot en av Europas kanskje viktigste motemetropoler, nemlig Milano i Italia.

Gunn Mari kan smykke seg med tittelen Norgesmester fra før, og i år stiller hun på et frisørlandslag som blant annet teller fire sørtrøndere. Hun går i full jobb på mammas og bestemors frisørsalong og trener på kveldstid og i helgene. De siste to ukene har hun trent hver eneste kveld og hele siste helg, og kjenner vi henne rett, går denne helga også med.

Unge frøken Sørløkk skal delta i to klasser; dagligfrisyre og aftenmote. Denne gangen skal hun ikke delta i klipping, bare oppsetting og styling.

- Dommerne er kjempestrenge. De ser absolutt alt; det er det de er trent på. Frisyrene skal bølge – eller flyte, er kanskje riktigere å si. De skal være teknisk perfekte, for det er nemlig det dommerne ser først. Hvis de liker det de ser etter den første inspeksjonen, begynner de å gå rundt dokkehodet og virkelig studere frisyren. Da vet du at du havner i det øverste sjiktet. Det er fryktelig spennende, forteller Gunn Mari Sørløkk, som ikke helt skjønner hvorfor hun vil utsette seg for denne ulidelige spenningen gang etter gang.

- Jeg angrer hver eneste gang når det nærmer seg mesterskap og all våken tid dreier seg rundt dette ene målet; å få til den perfekte frisyren. Angrer skikkelig. Men så tenker jeg "det var verdt alt strevet" i samme øyeblikk som jeg er ferdig med konkurransen. Det er kjempeartig å få være med på! Gunn Mari smiler med hele seg, men innrømmer at hender og armer er nokså utslitte etter hardkjøret fram mot VM.

En alarm piper i salongen. – Oi, e må ivei og skjæl ut et hår, e. Kjæm att snart, sier VM-deltakeren og smetter ut av pauserommet. Både VM-trening og intervju må vike for det som er den egentlige jobben hennes, nemlig å ta seg av Meldal Frisørsalong sine kunder. Når hun kommer tilbake, er beskjeden klar: - No har e 10 menutt te neste skjæling, konstaterer hun kort.

Det er jobben som er det viktigste og går foran alt annet, det er hun helt klar på. Hun skulker ikke en time for å trene til VM – det er full rulle med 100 % stilling og trening på fritida. -For Meldal Frisørsalong er min største og viktigste sponsor, smiler hun.

Hun er også svært takknemlig for støtten hun har fått fra Meldal kommune og Meldal Sparebank. – Det er så trivelig at de vil støtte meg, og pengene kommer veldig godt med, understreker hun.

Meldal.no ønsker Gunn Mari et fantastisk VM i Milano. Mamma og bestemor ønskes lykke til som turister og heiagjeng.

 

Tekst og bilde: Anne Mari Svinsaas

Annonser


Medlemmer