Hagetreff i snøvær

 

Meldal Hagelag inviterte til hagetreff i prestegårdshagen med servering av kaffe innendørs hvis været ble for vinterlig!

20.04.2007 -

Lars Nypan, den kjente "radiogartner´n" kom til Meldal for å lære oss hvordan vi skal klippe busker og trær. Ti personer møtte opp i snøværet og fikk gode råd om hagestell. Snøskurene gikk tett mens vi gikk en runde i hagen, og vi ble invitert til Meldal landbrukssenter på kaffe før vi ble gjennomvåte. Her ble det fritt fram for spørsmål til den kjente gartneren, og han ga mange gode råd.
Grunnprinsippet er at alle trær og busker skal klippes., og vi skla ikke være redd for å klippe feil! Nypan fortalte at det er viktig å klippe greiner som ”drar ivei”. Brudespirea må klippes ned tidlig på våren og bærbuskene er det også fint å ta no. Det siste du klipper om våren er rosene, i midten eller slutten av mai.
Ved oppbygging av blomsterbed bør du tenke på jordsmonn og drenering. Det er en fordel å bygge bedet opp litt og Lars anbefalte oss å kjøpe torvblokker på gartneri. En veiduk i bunnen er også en fordel, da slipper du ugresset. Tenk alltid på hvilke planter du velger, noen sprer seg veldig fort.
Til slutt oppfordrer han oss til å vente litt med gjødslinga, gjerne til litt ut i mai.Annonser


Medlemmer