Hans Petter får delta i World-Cup

 

Etter NM-innsatsen ble Hans Petter Lykkja fra Dalguten kontaktet av landslagsledelsen i sprint, og det var svært nære at innsatsen hadde gitt uttak til verdenscuprennene i Estland uka etter.

04.02.2007 -

John Kristian Dahl og Trond Iversen ble tatt ut, og begge disse løperne ble slått klart av Hans Petter under NM i Meråker. Som plaster på såret er Hans Petter blitt lovt å få delta i WC-renn i sprint når dette går i Drammen, og går det bra der, er det store muligheter for at han også får delta i Stockholm senere i sesongen. Under NM ble han nr. 11 i prologen, og i kvartfinalen kjente han at formen var så god at det ikke var noen problemer å følge spesialsprinterne. Da han vant kvartfinalen, følte han at målet var nådd. Med ”lave skuldre og sterk psyke ble han nr. 2 i semifinalen, bak Hjelmeseth, men foran Eldar Rønning og Trond Iversen. Den semifinalen var så sterk at både Eldar og Iversen gikk videre til finalen på bedre tid enn de i semifinale 2. Som vi fleste har fått med oss, ble det en flott 5. plass i finalen.
Med mer rutine i dette selskapet og litt bedre sporvalg, kunne nok løpet gitt medalje, men Hans Petter angrer ikke på at han gikk så offensivt til verks. At VM U 23 ble utsatt på grunn av snømangel, passet Hans Petter svært dårlig akkurat nå. Han føler at formen er inne, slik at han kunne gjort en god figur der. Nå satser han derfor på gode treningsøkter hjemme, med tanke på norgescup i Granåsen. Han gleder seg til deltakelse i Drammen, og satser på å finne en formtopp da. Han liker sprint best, men vil også forbedre seg på distanserenn. 22-åringen liker begge stilartene, både skøyting og klassisk. 30 km duathlon er en tøff konkurranse, sier Hans Petter, men han ønsker også å satse på det. Til nå har han fullført grunnfag og mellomfag i idrett, og har fått Bachelergrad. I år har han tatt et nettbasert geografistudium, for å ha litt fleksibilitet i forhold til treningsøktene. Nå trenes det harde økter i Resdalen, i Knyken og Ulvåsen. Det skal bli spennende å følge Hans Petter videre.

Annonser


Medlemmer