Har du øresus?

 

I disse tider med stand for de politiske partier, fant vi Jo Foss, Birgit Strand og Asbjørg Skjuleng. De sto for Meldal Hørselslag. Laget har bortimot 80 medlemmer, og det er dobbelt så mange som for 6 år siden. Det er flest eldre, men i følge statistikken er det 600 meldalinger som har problemer med hørselen.

04.09.2007 -


Da hørselslaget sto på stand i fjor, og Asbjørg fortalte om sin øresus, fikk undertegnede en aha-opplevelse noen dager senere. Jeg har hørt lyden av en liten pipelyd fra TV’n og en lampe med demper over lengre tid. Men har ikke tenkt noe spesielt på det, det er jo bestandig et elektrisk apparat eller lignende som står på. Nå oppdaga jeg at lyden også var i mitt øre når jeg var ute og gikk tur, - til og med på toppen av Jøngfjellet! Jeg er en av mange som har øresus, på fagspråket tinnitus.
Jo Foss sier de driver forebyggende arbeid allerede i barnehagen. Et apparat som er formet som et øre skal henges på veggen. Når støynivået blir for høyt lyser det rødt, og barna skal da prøve å dempe seg.
De må lære seg å ta hensyn til støy, og da må de begynne tidlig, sier Birgit Strand.

Meldal Hørselslag har åpent møte i Meldal samfunnshus den 5. september, kl. 17.00.


BritAnnonser


Medlemmer