Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1

 

Førstkommende fredag, 26. november, er det igjen klart for kino i Idrettsbygget på Løkken.
Da vises filmen "Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1" fra kl 18.00. Aldersgrense er 11 år.


24.11.2010 - Magne Vullum

Harry PotterDette en filmbegivenhet mange venter på, og historien skal fortelles i to filmer. Del 1 begynner med at Harry, Ronny og Hermine legger ut på et farlig oppdrag for å finne og ødelegge hemmeligheten bak Voldemorts udødelighet og tilintetgjørelse - malacruxene. Uten veiledning fra lærerne eller beskyttelse fra rektor Humlesnurr må de tre vennene stole på hverandre mer enn noen gang. Men det er mørke krefter iblant dem som truer med å rive samholdet i filler.

Samtidig har trollmannsverdenen blitt et farlig sted for alle fiender av Mørkets fyrste. Den lenge fryktede krigen er i gang, og Voldemorts dødsetere tar kontroll over Magidepartementet og selv Galtvort; de terroriserer og arresterer enhver som måtte yte motstand. Men selveste trofeet de fortsatt leter etter er det som er mest verdifullt for Voldemort: Harry Potter. Den utvalgte er blitt den jagede nå som dødseterne leter etter Harry med ordre om å ta ham med til Voldemort - i live.

Harrys eneste håp er å finne malacruxene før Voldemort finner ham. Men når han leter etter spor, kommer han over en gammel, halvglemt historie - legenden om dødstalismanene. Hvis legenden viser seg å være sann, kan den gi Voldemort all den makt han ønsker seg.
Harry vet ikke at fremtiden hans allerede er bestemt av fortiden, på den skjebnesvangre dagen han ble "gutten som overlevde". Harry er ikke lenger bare en gutt; han kommer stadig nærmere oppgaven han har forberedt seg på siden han begynte på Galtvort: den ultimate kampen mot Voldemort.

"Harry Potter og Dødstalismanene" er regissert av David Yates, som også signerte suksessene "Harry Potter og Føniksordenen" og "Harry Potter og Halvblodsprinsen". David Heyman, som har produsert alle Harry Potter-filmene, har igjen produsert, sammen med David Barron. Manusforfatter Steve Kloves tilpasset manuskriptet basert på boken av J.K. Rowling. Lionel Wigram er den utøvende produsenten.
På toppen av skuespillerlisten står Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson som igjen spiller Harry Potter, Ronny Wiltersen og Hermine Grang.

Ensemblet i filmen omfatter også Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Tom Felton, Ralph Fiennes, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, John Hurt, Jason Isaacs, Helen McCrory, Bill Nighy, Miranda Richardson, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Julie Walters og Bonnie Wright.
Warner Bros. Pictures presenterer en Heyday Films-produksjon, "Harry Potter og Dødstalismanene", siste kapittel i den mest suksessrike filmserien noen gang.

"Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1" ble lansert over hele verden 19. november 2010, mens "Del 2" kommer 15. juli 2011.

Annonser


Medlemmer