Hjemvendt ungdom 

 

Mari Solem fra Storås er utdannet sosionom, og har i tillegg studert pedagogikk ved NTNU. Det ble til at hun fikk jobb i Oslo som SFO-leder, en jobb som hun trivdes veldig godt i. Hun følte hele den tiden at hun ville tilbake til Trøndelag, men visste samtidig at hun ikke kunne få jobben med seg. Etter hjemkosten søkte hun flere stillinger, men med hennes utdannelse var det vanskelig å få napp, spesielt i nærområdet.  

06.12.2007 -
Kategori: Arkiv

Hun fikk noen jobber som tilkallingshjelp i skoleverket og ved PU-boligene, men den nye jobbsituasjonen ble uforutsigbar både når det gjaldt mengde og økonomi. Hun jobbet med filmfestivalen i Trondheim fra januar til april i år, det ble mye reising og dårlig økonomisk utkomme. Under årets Storåsfestival hadde Mari store oppgaver, med ansvar for de frivillige og akkrediteringen. Da fikk hun brukt ledererfaringen sin som hun hadde fått ved oppholdet i Oslo. Det var både slitsomt og artig, forteller hun. Så ble det 60 % ledig stilling som kontormedarbeider ved Storås Trevare AS, hvor Mari besørger fakturering og regnskapsarbeid m.m. Fra januar får hun i tillegg ca. 25 % fast stilling ved Storåsfetsivalen. Mari har flyttet inn i barndomshjemmet sitt på Storås, sammen med Jo Nordvold. Også han har jobb i heimbygda, ved Simpro på Løkken Verk.
Mari skulle ønske det var enklere å flytte ”hematt”, da tenker hun på arbeidsmarkedet og boligsektoren. Hun mener kommunen har store utfordringer på dette området, og tror riktig satsing kunne løst fraflyttingen. 

Annonser


Medlemmer