Høstfest

 

Tirsdag 26. okt. hadde Folkeakademiet i Meldal sin tradisjonelle Høstfest, og det var ca. 200 personer som hadde møtt opp for å ha en trivelig kveld sammen.
Kvelden startet med Rennebu mannskor som sang ” Dette Norge vårt hjem”, før leder i laget Odd Myrmæl ønsket velkommen.

31.10.2010 - Magne Vullum

Programmet for kvelden var prega av at det er Bjørnstjerne Bjørnson–år.
Gunnar Bonsaksen leste en prolog som han hadde skrevet om dikteren, og uansatt emne greier han å fengsle publikum.
Etterpå sang Rennebu mannskor ” Der ligger et land” og ”Bred dina vida vingar”.

Gunnar Bonsaksen hadde også skrevet et sceneoppsett , -  ”Øyvind begynner på skolen” fra ”En glad gut”.  Laila Fagerhaug Grut som hadde vært instruktør, leste litt fra boka om Øyvinds første møte med bokstavene.
I 1. akt møter vi Øyvind og mor hans kvelden før han skal begynne på skolen. Øyvind gruer seg litt for å møte de andre elevene, men han er glad for at han kjenner Marit fra før.
2. akt er fra skolestua der Øyvind møter Bård skolemester og elevene som er kommet før han.
Laila gjør et grundig arbeid i instruksjon og ungene var veldig flinke sammen med de rutinerte voksne skuespillerne, Lars Snoen som Bård skolemester, og Åsta Resell, som Øyvinds mor.
”Øyvind” ble spilt av Magnus Stene og Maren Jordet hadde rollen som ”Marit”.

En av Meldals unge sangtalenter er Marit Johanne Nielsen, og hun sang først ”Astrid mi Astrid” og etterpå ”Solveigs sang”.  Det ble ei opplevelse å høre henne, - hun har ei stemme og behersker stemmen som en ikke kan tru er mulig for så ung jente.

Til en sånn kveld hører det også med en pause med salg av mat og kaffe og det var åresalg .

Med Greta Loe ved pianoet hadde Marit Johanne sin andre avdeling og sang: ”Gå inte forbi”, ”Ved Rondane” og ”Latterarien” fra ”Flaggermusen”. Da hun avsluttet fikk hun stående applaus fra et begeistret publikum, - tror ikke det har skjedd før i Meldal samfunnshus etter en opptreden !
Rennebu mannskor med sine 28 sangere var siste post på programmet.
Dirigenten Ann Kristin Haugerud sa før de skulle synge at - ”det var som å hoppe etter Wirkola”, men koret med sine flinke sangere var en fin avslutning på en trivelig kveld.

Odd takket for oppmøtet og til slutt sang forsamlingen og koret ”Der ligger et land”.

Folkeakademiet i MeldalÅse

Annonser


Medlemmer