Høstfest

 

Folkeakademiet i Meldal hadde Høstfest i Meldal samfunnshus den 25. oktober.


04.11.2011 -

Denne kvelden var også en fest for å feire Meldal Songlag som skulle få Meldal kommunes kulturpris for 2011. De har også 90 års-jubileum i år.

Dette er en vel fortjent pris , for de har i alle år deltatt på arrangement i forskjellige sammenhenger. Koret har også vært et fast innslag på mange av Folkeakademiets fester, så det var på sin plass at de skulle få prisen på Høstfesten.

Festen startet med at koret kom gående inn til applaus fra en fullsatt sal.

De startet med å synge ”Trondheims-natt” og ” Hvem kan segla”.

Odd Myrmæl ønsket velkommen og ga ordet til Meldals nye ordfører Are Hilstad.

Han pekte på at Meldal har et rikt kulturliv og mange kan fortjene prisen , så det er vanskelig å få den. Songlaget fikk den ikke fordi de har jubileum, men fordi de har bidratt med sang gjennom alle år.

Kåre Syrstad , leder i Meldal Songlag, fikk så overrakt prisen og takket for den på vegne av koret.

Gunnar Salvesen hadde en blomsterhilsen til koret fra Folkeakademiet som Kåre Syrstad også tok i mot.

Gunvor Hoset Lykkja, den nye dirigenten , ledet så koret i ”Dainns med dæ”, hvor Svein Rian var solist.

Kveldens tidsbilde var en fortelling om telefonens historie fra gamle dager til dagens mobiltelefon. Tidsbildet er skrevet av Ola Uvøyen, - og Laila Fagerhaug Grut har også denne gangen vært instruktør. Flere av aktørene var også med, da stykket ble vist første gang på Historielagets stevne i Vålåskaret i 2000.

I fortellinga fra scenen ble det fortalt at Meldal kommune, i 1894 søkte om å få telefon til bygda, men det tok 4 år før den kom. Det var ikke så mange som hadde innlagt telefon til å begynne med. Det kostet kr 3,75 pr kvartal og da kunne de ringe så mye de ville. De som passet sentralen, hadde ei godtgjøring på 80 kroner året. I 1974 ble telefonen automatisert og sentralene ble lagt ned.

En pause med salg av kaffe og mat er et fast innslag på festene til Folkeakademiet, og etterpå var det åresalg

Mellom programpostene fikk publikum delta med allsang.

Toradergruppa med Åse Jødal som leder, underholdt med fin musikk før Meldal Songlag avsluttet denne trivelige kvelden med å synge ” I skyggen av et tårn”, ”Venner” og ”Vals i tango”.

Odd takket for oppmøtet og ønsket alle velkommen tilbake på Vårfesten. ”Dokk ska få beskjed”, var Odd’s hilsen til et trofast publikum som møter opp år etter år.

Åse S.

IMAG0140

Annonser


Medlemmer