Hvit mal(t)strøm ved Brunvillan på Løkken

 

Serien malerisk næringsliv på Løkken fortsetter. Den gamle trafostasjonen ved krysset mellom Villaveien og Langengskaret har i mange  år skjemmet boligområdet. Du verden så lite som skal til for å fjerne en irritasjonskilde. Et malingsstrøk og vi behøver ikke å skjemmes over den gamle bygningen som nå huser Styggtjønna mikrokraftverk.

Styggtjønna Minikraftanlegg. Foto: Olav S. Kvaale


26.10.2008 - Marit Mjøen

Takket være supert grunnvann fra Å, er det myrbrune drikkevannet fra Styggtjønna isteden tatt i bruk til ren energiproduksjon, en produksjon som tilsvarer strømbehovet  for 10 eneboliger.

Apropos drikkevann. Ikke langt unna kraftverket bor Steinar Anda som i sin tid var pådriver for at grunnvann ble drikkevannskilde for de fleste i Meldal. Det er ikke mange som kan matche denne vannkvaliteten. Kom og smak! 

Styggtjønna mikrokraftverk ble satt i drift i 2003 og eies av Salvesen & Thams. Klikk her og du finner nærmere opplysninger om alle kraftverkene til Salvesen & Thams, og mye mer.
Prøv også å legge inn stikkord i ”Søk i Meldal.no”, og det kan dukke opp mange interessante saker.   

Overskrifta var egentlig ikke så dum? Malstrøm skapes ved at store vannmengder kommer inn i smale sund uten å kunne renne tilbake. Nå ja.

Styggtjønna minikraftanlegg. Foto: Olav S. Kvaale

Styggtjønna minikraftanlegg. Foto: Olav S. Kvaale

Styggtjønna minikraftanlegg. Foto: Olav S. Kvaale

Annonser


Medlemmer