Ivrig slektsforsker

 

Magne, uten etternavn finner vi på Biblioteket på Løkken foran microfilmleseren. Han driver med slektsforskning, som han fatta interesse for i 1998.

26.07.2007 -


Magne har etter hvert blitt veldig ivrig og sitter flere timer for dagen på biblioteket. Magne vil skryte av damene som jobber der, uten dem hadde han ikke kommet noen vei, sier han. I 1682 begynte kirkene å føre kirkebøker. I Fron var det en brann og derfra finnes det bøker kun tilbake til 1799 og der stoppa sporene etter slekta, sier han. Det kan variere veldig hvor langt tilbake i tid han kan klare å finne fram. I Norge ble det foretatt folketelling i 1801, 1865, 1900 og noen plasser i 1875. Kirkebøkene finnes også på microfilm fra 1815, 1825 og 1835. Magne har blitt godt kjent med skrifta til de forskjellige prestene, og noen skrev litt penere enn andre forstår vi. Til og med gotisk skrift leser han, men noen håndskrifter er verre enn andre å lese. Alle kirkebøkene fra Meldal er å finne på microfilm, resten låner de fra andre fylkesbibliotek.
Ved barnedåp ble kvinner betegnet som mannens (navn) qw (kvinne) når de som faddere skulle skrives inn i boka. Magne vil gjerne anbefale folk å begynne med slektsforskning. Det finnes ei forening som heter ”DIS Trollheimen for Slektsforskning”, den har mange medlemmer fra Meldal og Rennebu. Biblioteket på Løkken er for øvrig åpent hver dag i ferien.Annonser


Medlemmer