- Jeg har verdens beste bil.

Fra leserne

I bilbygda Meldal kan du velge mellom mange bilmerker hos de lokale forhandlerne, det være seg nye biler eller bruktbiler.
O.M. Grefstad på Løkken forhandler Opel og Svinsås Auto har merkene Mitsubishi og Suzuki. På Storås finner du Syrstadeng  Bil med merkene Mazda og Hyundai.

18.02.2009 - Magne Vullum
Kategori: Leserinnlegg

Oddmund StensetDessuten kan du finne de fleste bilmerkene i Meldal når det gjelder bruktbil.
I lille Meldal har vi faktisk et enestående tilbud på biler fra konkurrerende forhandlere, og disse greier samtidig å samarbeide til beste for alle. Disse bilforhandlerne sørger også for mange arbeidsplasser i bygda, og de sørger for en strøm av handlende til Meldal.

Det jeg egentlig lurer på, er hvorfor velger vi akkurat det og det bilmerket? Og hvorfor mener de fleste at nettopp deres bil er den beste?
     
Jeg velger å spørre Oddmund Stenset. Han har alltid hatt Opel, og det er få som tror han noensinne kommer til å kjøpe et annet bilmerke.

Oddmund er daglig leder ved Sande Hus og Hytter på Berkåk, dessuten har han salgsansvar. Han har vært ved denne bedriften i 44 år, de fleste årene har han vært på salg og har således fartet mye, ikke bare i Norge. Han har nesten ikke brukt fly, selv ikke når han reiser i Europa. Dessuten kjører han daglig fra bostedet på Løkken og til arbeidsplassen på Berkåk.

Oddmund med to stoltheter
Oddmund med to stoltheter. Nyeste utstillingshytte og Omegaen han kjører i dag. 2001-modell og 250000 km.

Oddmund har kjørt gjennomsnittlig 60000 årlige kilometer, dette tilsvarer en og en halv gang rundt jorda per år! Han hiver seg gjerne i bilen en ettermiddag for et møte i Oslo, han returnerer så til utgangspunktet Løkken samme dag. Det er ikke snakk om å ta pauser underveis.
Rekorden er en familietur på 2500 km fra Costa Brava i Spania og til Hamburg, stopp kun for nødvendige ærend. Og provianten var en boks med kjeks, på deling. Hotellovernatting i Hamburg. Men Oddmund skulle til Norge, så neste dag ble det ytterligere 1000 km. Restene fra kjeksboksen var gode å ha.
For fire år siden måtte Oddmund fallere på en ferietur i de franske alper. Det ble en lengre picnic underveis, presset fra medpassasjerene ble for stort!

Han setter strenge krav til bilen. Den skal alltid gå, den skal være behagelig å kjøre, det skal være god plass for materialer og annet utstyr.
Litt spøkefullt sier Oddmund – det er best om bilen ikke trenger noen justeringer eller deleutskiftinger, det skal være nok med drivstoffpåfyll og oljeskift.

Opel Kadett Coupe
Oddmunds første Opel. Kadett Coupe 1966

Oddmunds første bil var en VW boble, deretter ble det Vauxhall Viva. Så fant han endelig sin bil i 1966, en Opel Kadett Coupe, - det var forelskelse ved første blikk. Etter dette er det kun Opel som gjelder, ikke bare for Oddmund. Kona Sigrid kjører også Opel, ho prøvde et annet merke en gang, men nå er det Opel igjen. De tre døtrene sverger også til Opel. Opelsmaken er virkelig framtredende i  Stensetfamilien!  

- Det er mange som spør hvorfor jeg holder meg til Opel, sier Oddmund. Og svaret kommer kjapt,
- jeg valgte kona Sigrid og er godt fornøyd, henne vil jeg beholde, det samme kan jeg si om Opel. Du vet hva du har, det er godt med det kjente. Jeg må imidlertid presisere at kona har sjel, det har ikke bilen, selv om noen bilselgere påstår at også bilen har sjel.
Gode ord til kona og til forhandleren O.M. Grefstad. Både komfort og service er vesentlig.

Det er nok bilens utseende som veldig ofte avgjør merkevalget. Når det gjelder utseendet, så er den individuelle vurderingen og oppfattelsen personlig og ofte irrasjonell og dermed avvikende fra person til person. Dette er min konklusjon, og da blir det heldigvis slik at noen også velger Mazda, Hyundai, Mitsubishi, Suzuki,  osv . . . .

Fortsatt velkommen til Meldal og en hyggelig bilhandel!
Stor mulighet for at du finner en bil som passer din smak.

Olav S.

Opel Manta
Opel Manta 1971 skal bli kjøreklar til sommeren. Barnebarnet Peter prøvesitter.

Annonser


Medlemmer