Jubileumstreff med Meldal-LAN  

Fullsatt på jubileumstreffet 

Fredag 14. desember brakte det løs igjen i samfunnshuset i Meldal. 70 ivrige deltagere møtte opp og det lå an til en bra helg. Arrangørene, eller crewet som de også kalles, hadde vært på plass siden torsdag og rigget. Riggingen består for det meste av å sette opp bord, legge ut og tape nettverks og strømkabler, sette opp nødvendig datautstyr, hente mat og sørge for nødvendige plakater som bordskilt og informasjonsskilt til punktliste for vaktene om natta. Dette ble det 25. treffet i rekken, arrangert 14. desember, ganske nøyaktig fem år siden det første datatreffet arrangert i idrettsbygget på løkken verk den 13. desember 2002. Data har blitt allemannseie og pågangen har blitt så stor at Meldal-LAN dessverre ikke kan ta inn alle som vil grunnet begrensninger i huset, de siste treffene har det vært en del i venteliste.  

22.01.2008 -
Kategori: Arkiv

For de som trenger en innføring/oppdatering er LANParty/Datatreff et arrangement der hovedsakelig ungdommer kommer med sine datamaskiner, enten det er stasjonære eller bærbare, og kobler de opp mot et felles nettverk. Hver deltager har ett bord hver og har tilgang til internett og de andre datamaskinene. Gjennom nettverket kan en dele filer, spille spill mot hverandre, chatte (prate med et tekstbasert program) og mye mer. I tillegg til å skrive er det også mange som sitter med hodesett og snakker over det lokale nettverket men også over internett. Hovedmassen er datainteresserte gutter, men det er også innslag av jenter som kommer, noe som har blitt mer vanlig etter hvert. LAN har også blitt en sosial møteplass for ungdom generelt. Mange besøkende kommer, både med og uten datainteresse. Så lenge en er rusfri og en ikke lager bråk er en velkommen! Alkohol er absolutt ikke tillatt og alle som kommer påvirket blir bortvist. Mange kommer kun for det sosiale, og slik får treffet en livlig atmosfære der ikke alt handler om å sitte ved dataen.

Ut i gjennom LANet blir det hver gang arrangert konkurranser. Og denne gangen hadde Meldal-LAN konkurranse i spillet Warcraft 3, et tredjepersons strategispill der du styrer en flokk med enten jordiske eller utenomjordiske skapninger mot en annen spiller som gjør det samme mot deg, Trackmania Nations, et noe urealistisk bilspill der poenget er å kjøre en eller flere bestemte løyper fortest, Counter-Strike, et lagbasert skytespill med fem stykker på hvert lag, der målet er å stå igjen som overlevende i hver runde (den som ”vinner” flest runder går av med seieren), FIFA 08, et fotballspill der to deltagere spiller mot to andre og til slutt Team Fortress 2 som igjen er et lagbasert skytespill der poenget er å ta over den andres base m.m.

Totalt fem konkurranser der deltagerne fikk mellom 100 kr og 200 kr i premie.
I tillegg til de ordinære konkurransene (enkelte titler varierer fra gang til gang) hadde Meldal-LAN også uttrekning av spillkonsollen Nintendo Wii samt et gavekort fra Expert på 500kr, der det hele hadde en verdi på rundt 3000kr. Trøstepremie til 2,3 og 4 plass var en minnepenn på 1 og 2GB. Expert Staveli på Orkanger var med og sponset deler av premien.

Suksessen med julemiddag ble gjentatt i år, og på lørdagen den 15. ble det arrangert julemiddag der gjestene fikk servert en juletallerken med mye god mat på, med tomtebrygg og julebrus til drikke. Et annet artig innslag denne gangen var et lucia-tog bestående av arrangørene, og de hadde med seg lussekatter til deltagerne, noe som mange satte pris på.
Det koster 200 kr å være med på Meldal-LAN. I den prisen får du som nevnt en plass og internettilgang. I tillegg er det en kantine med gunstige priser, og lørdag og søndag morgen er det gratis frokost med diverse brødvarer, pålegg, og melk og juice. Deltageren får også anledning til å spille xbox og playstation 3 på storskjerm på scenen, eller å ta med seg en film som en setter på. Det er også mulighet til å koble opp egen konsoll mot sceneanlegget.

Arrangeringsmessig gikk dette treffet smertefritt. Arrangørene opplevde få problemer med internettet og strøm, og deltagerne så ut til å ikke ha nevneverdige tekniske problemer. De som var med og arrangerte denne gangen var Terje Ness Andersen, Tore Blakstad, Erik Einum, Jon Olav Sliper, Vegard Sølberg og Tor Helge Taagvold. Magnus Loe kunne dessverre ikke delta grunnet folkehøgskoleopphold. I tillegg var det fire ungdomsskoleelever fra 8. klasse som var med og lage/servere mat.

Terje Andersen

Meldal Lan forum

Se vår hjemmeside


 

Fullsatt på jubileumstreffet Fullsatt på jubileumstreffet 

Wii-vinner Tor Helge Taagvold med Terje Ness Andersen og Erik Einum Wii-vinner Tor Helge Taagvold med Terje Ness Andersen og Erik Einum 

Annonser


Medlemmer