Julestemning på Bergmannskroa

 

Det dufter av julemat når man kommer inn på Bergmannskroa


01.12.2011 -
Kategori: Kultur

 I disse førjulstider går det mest i julemat på Bergmannskroa. Reidun Melgård og Eva Kalstad hadde vært på julehandel og avslutta runden med en god lunsj før de reiste hjem igjen.

På kjøkkenet står det ribbe klar til steking for det forberedes nå til familiejulebord søndag 4.desember og søndag 11.desember. Det har allerede kommet inn flere bordbestillinger, men det er fortsatt ledige plasser kan vertskapet fortelle. Det er heller ingen problem å stikke innom disse søndagene og smake på julematen. Lokale råvarer er bruka både til medisterkaker og medisterpølser, ribba har sprø svor og det blir til og med lutefisk å få. Et godt utvalg av kaldmat og desserter kan de også friste med. Pannekake og pølse kan være et alternativ til de yngste.

Også den tradisjonelle julelunsjen 21.-22. og 23.desember er planlagt. Dette er tradisjon for mange av de lokale bedriftene som kommer igjen år etter år. Her må man bestille bord for å få plass. 

6.juledag er det klart for Romjulsbonanza med levende musikk. Da er det bare å ta på seg danseskoene og danse ut i de små timer. I tillegg så er det julebordstid og det fraktes julemat både ut av huset og inn i restauranten. Travel førjulstid på Bergmannskroa altså, men hvor godt er det ikke å få god mat og drikke servert uten å tenke på noe annet enn å nyte. 

bergmannskroa

tekst/foto 

Britt G. Moen

Annonser


Medlemmer