Kjerringråd mot hodepine 

 

Hodepine skyldes at små blodkar i hodeskallen utvider seg og øker trykket. Trykket er forklaringen på smerten vi kaller hodepine.  

20.06.2008 -
Kategori: Arkiv

Det finnes spenningshodepine, bihulehodepine, bakrushodepine, hodepine som skyldes forspisning, forstoppelse, forkjølelse, influensa, overanstrengelse av øynene, allergier og alt annet du kan tenke deg. Iskrem! – enkelte mennesker får hodepine av å spise svært kald iskrem. En annen ting man bør unngå er tyggegummi. Den konstante, monotone bevegelsen kan belaste musklene som i sin tur kan forårsake en spenningshodepine.

Botemidler for hodepine.

• Lag et omslag av fersk, revet pepperot i et linklede og legg omslaget mot nakken. Når du først er i gang, kan du legge to pepperrot biter i begge armkrokene. Hold dem der i minst en halv time eller til hodepinen forsvinner.

• Få sving i sakene med Li Shou som er kinesisk og betyr ”håndsvingning”. Ved å svinge kraftig med armene, strømmer det mer blod ut i armene og mindre til hodet. Det kan bidra til å redusere hevelsen i blodkarene i hodeskallen som bevirket hodepinen.

• Masser to dråper peppermynteolje i tinningen. Hvis du har spesielt følsom hud, bør du ikke bruke peppermynteolje direkte på huden. Da bør du om mulig slappe av i et varmt bad mens du drikker en kopp peppermyntete.

• Hvis du har hodepine over det ene øyet, kan du ta en klesklype og feste den til øreflippen på samme side som hodepinen sitter. Skal lindre raskt.

• Koreanerne bruker et spesielt botemiddel. De binder et tørkle stramt rundt hodet like over øyenbrynene. Du kan også prøve å blande to spiseskjeer eplesidereddik med to teskjeer honning i et glass vann, drikk det langsomt og du får resultat inne en halvtime.

• Massasje er et kjent botemiddel på spenningshodepinen. Da den skyldes dårlig blodtilførsel til hjernen. Det hele kommer fra spenninger nederst på halsen og i skuldrene. Masser området.

Er du kaffe drikker og våkner i helgene med hodepine? Sannsynligvis tar du deg en kopp kaffe før du reiser på jobb, eller når du kommer på jobb. Når du er hjemme i helgene og ikke behøver å stå opp tidlig får ikke kroppen din sin faste morgen kaffe. Dette kan gi utslag i hodepine. Hjernen din får rett og slett koffeinunderskudd og bare noen timer forskjell kan øke trykket kraftig.

Morgenhodepinen kan også skyldes dårlig luft på rommet du sover på. Det bør alltid være tilførsel på frisk luft om natten.

Neste gang tar vi opp temaet migrene.


 

 

Annonser


Medlemmer