Kjerringråd mot Migrene 

 

I følge en nevrolog som leder en avdeling ved Montefiore Medial Center i New York, skyldes halvparten av alle migrenetilfeller matallergier.  

26.06.2008 -
Kategori: Arkiv

Hvilken som helst type mat kan være skyldige, men de vanligste er godt modnet ost, sjokolade, sitursfrukter og rødvin. Natriumnitrater (som finnes i pølsevarer, skinke, bacon og pålegg) og andre mattilsetninger som for eksempel Natriumgultamat , er også ansvarlig for mye migrene.

Noen få interessante, men unyttige fakta:
• Allergier og migrene forekommer hyppigere blant keivhendte mennesker.

• Migrene kommer av et latinsk ord som betyr ”smerter i halve hodet”, selv om migrene ofte kan forekomme i mer eller mindre enn halve hode.

• 75% av alle som lider av migrene, er kvinner.

Botemiddel for migrene
• Sett bena i et fat med varmt vann med en ispaking på nakken.

• Ispakninger på hodet eller nakken, uten bena i varmt vann ser ut til å hjelpe andre mot migrene.

• Ta en skive vannmelon, spis kjøttet og fest skallet med et lommetørkle eller en bandasje til pannen fra tinning til tinning.

• Spis et dusin rå mandler eller ha noen dråper mandelolje på en brødskive og spis den langsomt.

• Det ser ut til at koffein får blodkarene i skallen til å trekke seg sammen. Det vil i de fleste tilfellene redusere smerten ved en migrene. Lag en kopp svært sterk kinesisk te og drikk den langsomt. Det kan gi rask lindring.

Å forebygge migrene
Urten Matrem har i mange århundrer hatt ry på seg for å være et botemiddel mot migrene. Skulle man ha problemer å skaffe denne, kan man drikke en kopp te av Ryllikrot daglig. Hvis du kjøper denne urten i løs vekt og ikke i te poser kan du bruke en toppet teskje i en kopp kokt vann. Sil og drikk langsomt. Ryllik har en underlig smak, men etter en tid venner du deg til den.

Migrene kan ofte være knyttet til raseri. Prøv å koble av litt i en stol og sitt godt tilbake lent på et rolig sted. Prøv å beveg blikket fra høyre til venstre. Gjør dette i noen minutter og kanskje var det akkurat bare det som skulle til.


 

 

Annonser


Medlemmer